Wielrennen  Beloften Relegem

Milan Lanhove strandt op tweede plaats: “Ik liet me vloeren in de bocht”

Milan Lanhove: “Ik blik toch vooral tevreden terug.”

Milan Lanhove: “Ik blik toch vooral tevreden terug.” © Kms

Milan Lanhove (18) strandde zondag in Relegem op de tweede plaats. De eerstejaars belofte uit Herfelingen zette in de slotronde een ultieme vlucht op, maar liet de zege door de vingers glippen.

Wim Redant

Na een anoniem voorjaar trad Milan Lanhove in Relegem op de voorgrond.

“Ik viel een paar keer aan, maar raakte niet weg”, vertelt Milan Lanhove. “In de slotronde lukte het plots wel. Ik ging solo en enkel Xander Geysels haakte nog aan. We dienden alles uit de kast te halen om voorop te blijven, maar slaagden in ons opzet. Onze vijf dichtste achtervolgers strandden op een paar seconden.”

“Maar ik liet me vloeren in de bocht. Ik wist dat ik als eerste door de laatste bocht diende te komen, want de eindstreep lag dichtbij. Misschien was ik niet lucide genoeg meer om mijn wil op te dringen. De adrenaline speelde me parten. Misschien was mijn medevluchter ook wel sneller. Ik ben nu eenmaal niet zo explosief en ik kende mijn kompaan totaal niet. Het is ook wel geen schande dat ik de duimen diende te leggen tegen een vierdejaars. Ik blik toch vooral tevreden terug. Ik ben fier op mijn tweede plaats, al kwam ik dichtbij de zege.”

Milan Lanhove tankte vertrouwen en wil graag een sterke zomercampagne neerzetten.

“Het besef groeit dat een eerste overwinning er dit jaar al in zit”, zegt hij. “Tijdens de schoolvakantie zet ik alvast alles op de koers. Met de Ronde van Vlaams-Brabant en de Ronde van Oost-Vlaanderen staan twee rittenkoersen op mijn agenda. Oost-Vlaanderen is gereserveerd voor beloften wat een opsteker is. Vlaams-Brabant wordt andere koek, want daar torn je op tegen rijpe twintigers en kloeke dertigers. Zo goed mogelijk presteren is de boodschap.”

Zondag rijdt Milan Lanhove met Van Eyck Sport-Josan het BK ploegentijdrit.

“Met die discipline heb ik geen ervaring. In de Ster van Zuid-Limburg reed ik al wel eens een proloog met een gewone fiets. Zondag rijd ik mijn eerste koers op een tijdritfiets. Met de ploeg trainden we nog niet samen. De lat ligt dus niet zo hoog.“

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs