Prachtig afscheidsfeest van schooldirectrice die sinds de kleuterklas maar 2 jaar weg was van Mariagaarde in Westmalle

© kma

Westmalle -

Ingrid Lauryssens, die in augustus 61 wordt, gaat op 1 september met pensioen. Ze begon meteen na de normaalschool als onderwijzeres in Vrije Basisschool Mariagaarde in Westmalle, waar ze nu 22 jaar directeur is. Maandag werd ze thuis in de Lammekensstraat met de huifkar opgehaald voor een groot afscheidsfeest.

Kristin Matthyssen

Vrije basisschool Mariagaarde heeft een traditie in originele pensioenvieringen. En directeur Ingrid Lauryssens, die de vorige jaren altijd zelf mee in het ‘bekokstoofcomité’ zat, was ditmaal het feestvarken. Donderdag is haar laatste dag als directeur. Ze wordt opgevolgd door Werner de Vogelaere, die zijn strepen al verdiende als directeur van een school in Deurne. Ingrids eerste doelstelling na donderdag: “Mariagaarde proberen los te laten”, zegt ze.

De directeur werd opgehaald met een huifkar.  

De directeur werd opgehaald met een huifkar.  ©  kma

Voor Ingrid Lauryssens wordt het wel een heel speciaal moment, want buiten de twee jaar normaalschool in Vorselaar zit ze al vanaf haar eigen kleutertijd in Mariagaarde. “Ik heb hier zelf de kleuterschool en de lagere school doorlopen”, vertelt ze. “Daarna ben ik hiernaast naar het secundair van Mariagaarde geweest. En zodra ik afgestudeerd was aan de normaalschool, kon ik hier in mijn eigen vroegere basisschool beginnen. Eerst in het zesde leerjaar als leerkracht, nadien als directeur.”

Pil verzacht

De kinderen en haar team verzachtten de pil maandag al op een toffe manier. Mevrouw de directeur werd in een huifkar met haar zoon en kleinkinderen opgehaald. Haar dochter, die er niet bij kon zijn, had een videoboodschap ingesproken. Na een rit door het dorp werd Ingrid in de Oude Molenstraat verwelkomd door allemaal kinderen die met een lintje stonden te zwaaien. Op de speelplaats wachtte een troon. Op de tonen van Laat De Zon In Je Hart kwamen alle leerlingen van VBS Mariagaarde aan de directeur een roos overhandigen. Op de duur zat ze tussen twee volle emmers.

Directeur Ingrid Lauryssens werd op een troon helemaal ‘in de rozen’ gezet.  

Directeur Ingrid Lauryssens werd op een troon helemaal ‘in de rozen’ gezet.  © kristin matthyssen 

En nu? “Voor oktober ga ik al zeker niet in een zwart gat vallen”, voorspelt ze. “Op mijn 5de speelde ik al blokfluit. Muziek is belangrijk in mijn leven. Met het volwassenenkoor Carpe Diem, waarin ik zelf zing, en jeugdkoor Keramiek zitten we in volle voorbereiding voor een musical. Ik krijg nu ook wat meer tijd voor mijn tuin en mijn drie kleinkinderen, die ik in de coronaperiode veel te weinig heb kunnen zien.”

“School in goede handen”

“En misschien ga ik ook wel eens op reis. Ik ga de kinderen, ouders en collega’s van Mariagaarde hard missen, maar er komt iets moois in de plaats. Ik weet dat ik de school in goede handen achterlaat, met zo’n sterk team.” Na het feestmoment op de speelplaats werd de directeur maandag nog eens apart in alle klassen verwacht, kwamen de oud-collega’s ’s middags langs en stond om 15u nog het ‘afstudeerfeest’ van de kleuters op het programma.

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs