Wielrennen Vrouwen Belgisch kampioenschap in Middelkerke

Sara Maes verbaast zichzelf met Belgische beloftentitel: “Te zot voor woorden”

Sara Maes (midden) wordt op het beloftenpodium geflankeerd door Julie Hendrickx en Marith Van Hove. 

Sara Maes (midden) wordt op het beloftenpodium geflankeerd door Julie Hendrickx en Marith Van Hove. 

Sara Maes (links) in de spurt. 

Sara Maes (links) in de spurt. 

1 / 2
thumbnail: Sara Maes (midden) wordt op het beloftenpodium geflankeerd door Julie Hendrickx en Marith Van Hove. 
thumbnail: Sara Maes (links) in de spurt. 

Kim de Baat verraste met de Belgische titel bij de elite maar ook de derde plaats van Sara Maes gold als een ‘surprise’ van formaat. De 20-jarige renster uit Merelbeke mocht als beste belofte het podium op.

Geert Stevens

De finale van de Belgische titelstrijd kende een onverwachte ontknoping. Zeven rensters, waarbij geen enkele favoriete, sprintten voor de titel.

“Op het einde zagen we het peloton dichterbij komen. Enkele rensters begonnen te speculeren maar ik bleef vol doorrijden. Ik hield er al rekening mee dat mijn sprint op niets zou trekken. Maar ik werd toch nog derde en beste belofte. Ongelofelijk”, vertelt de renster van het Multum Accountants Cycling Team. “Neen, dit had ik echt niet verwacht. Het is eigenlijk te zot voor woorden. Vrijdag had ik nog een examen waarvoor ik veel moest studeren en woensdag volgt er alweer een zwaar proefwerk. Tussendoor zat ik wel even op de fiets maar ik had zeker geen goede voorbereiding. Toen ik vanochtend wakker werd, was er van een podiumdroom geen sprake. En dan moet je ook weten dat ik vorig seizoen een moeilijk jaar had. Mijn bloedwaarden waren niet goed, ik moest veel rusten en ook op mentaal vlak worstelde ik me door een moeilijke periode. Maar de steun van mijn dichte familie en vriend Nicolas Wernimont hielpen me er doorheen”, kneep Sara Maes, die kinesitherapie studeert, zich een zoveelste keer in de wang.

Ze begon te koersen bij de miniemen - was ook een vurige fan van Mark Cavendish- maar nadien stopte ze een tijdje toen knieproblemen opdoken. Als eerstejaarsnieuwelinge begon ze weer te koersen en combineert piste met de weg. “Mijn explosiviteit gaat erop vooruit en dat heb ik aan de wielerbaan te danken. Het is wel jammer dat ik niet werd geselecteerd voor het EK. Met Katrijn De Clercq, Marith Vanhove en Shari Bossuyt kunnen we ook wel spreken van een sterke lichting. Deze beloftentitel zal me alvast een boost geven”, vertelt Sara Maes die ervan droomt op ooit deel te kunnen uitmaken van een World Tourploeg. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs