Remco Evenepoel voor BK: “De laatste die de dubbel pakte? Philippe Gilbert in 2011, zeker? En hij won toen ook Luik ...”

 

Remco Evenepoel (22) kan in Middelkerke de eerste renner worden sinds Philippe Gilbert (2011) die in hetzelfde jaar Belgisch kampioen tijdrijden én Belgisch kampioen op de weg wordt. Dat wordt geen sinecure, want de kans is vrij groot dat er dit jaar opnieuw een snelle man met de Belgische titel aan de haal gaat. Wij spraken Evenepoel kort voor de start in Middelkerke.

Yob Hillewaert, Jonas Withouck

LIVE. Volg het BK hier op de voet!

“Ik denk dat het belangrijkste is dat er iemand van onze ploeg de trui pakt, het maakt niet uit op welke manier”, zegt Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). “Als de wind hier al hard blaast, zal hij in De Moeren zeker hard blazen. Dat kan een cruciale rol spelen.”

Afgelopen donderdag pakte Evenepoel met overmacht de Belgische titel tijdrijden. Weet hij nog wie de laatste renner was die de dubbel pakte? “Gilbert, zeker? In 2011?”, antwoordt Evenepoel snel. “Ah, en hij heeft ook Luik gewonnen in dat jaar … We zullen wel zien, sowieso gaan we er alles aan doen om deze koers te winnen.”

Er zijn heel wat supporters op post van Evenepoel, zo ook zijn fanclub uit Henegouwen. “Het is ook zondag hé, de mensen zijn thuis en je kan geen beter weer wensen om naar de koers te komen kijken. Heel leuk dat ze hier allemaal zijn.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over BK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie