Bar Zuid is klaar voor zomer zonder coronamaatregelen : “Elke dag valt er wel iets te beleven”

Charlotte en Toya openen Bar Zuid op 30 juni. 

Charlotte en Toya openen Bar Zuid op 30 juni. © Ronny van den Ackerveken

Rijkevorsel -

Net als de twee voorbije jaren organiseren Charlotte Swaegers en Toya Matthé samen met hun partners Bar Zuid in Sint-Jozef-Rijkevorsel. Voor de eerste keer zijn er geen beperkingen door het coronavirus en worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook de marktdag en de modeshow keren terug.

Ronny van den Ackerveken

Bar Zuid vindt weer plaats op de vertrouwde locatie in het bos naast het kanaal. Er is plaats voor vierhonderd personen en kinderen hebben voldoende speelruimte. “Het gaat deugd doen dat we deze zomer niet meer moeten rekening houden met coronamaatregelen”, zegt Toya. “Dat geeft toch een heel ander gevoel dan de twee vorige jaren. Het weer was vorige zomer niet altijd goed, maar toch konden we na afloop terugblikken op een succesvolle editie. Zelfs als het regende, kwam er volk opdagen. Dit jaar gaan wellicht meer mensen met vakantie en is het weer een normale festivalzomer, maar dat schrikt ons niet af.”

Op 30 juni gaat Bar Zuid open. Tot 15 augustus kun je er van donderdag tot en met zondag iets drinken of eten. “Elke dag valt er wel iets te beleven”, legt Charlotte uit. “Op donderdag zijn dat salsalessen met aansluitend dansavonden. Elke vrijdag treden op het podium bands uit de streek op en op zaterdag zorgen dj’s voor muziek. Zondag is de familiedag met een kinderdisco en sport of yoga.”

Ondanks het minder goede weer kwam er vorig jaar veel volk naar Bar Zuid.

Ondanks het minder goede weer kwam er vorig jaar veel volk naar Bar Zuid. © rr

Modeshow

De zomerbar is niet compleet zonder foodtruck. “Het menu is een beetje aangepast”, vertelt Charlotte. “We werken voor Bar Zuid opnieuw zo veel mogelijk samen met lokale leveranciers. Op donderdag 21 juli organiseren we een markt met plaatselijke handelaars. Ook voor de bands die komen optreden, vinden we dat lokale aspect belangrijk. Het laatste weekend van de zomerbar in augustus sluiten we af met een modeshow. Dat was vorig jaar een groot succes en mag deze keer dus niet ontbreken.”

Facebook.com/zomerbarveussel

 

 © Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs