Jef Mertens wint triatlon De Lollepotters, ook gemeentebestuur toont zijn grote vorm

The White Cliffs of Malle waren met een grote delegatie aanwezig. 

The White Cliffs of Malle waren met een grote delegatie aanwezig. ©  kma

Malle -

Zo’n 260 sportievelingen namen deel aan de recreatieve triatlon van De Lollepotters, die gewonnen werd door oud-wielrenner Jef Mertens uit Oostmalle.

Ook het gemeentebestuur bewees dat het in vorm verkeert. Raadslid Gert Peeters (DBM) finishte in 1 uur en 12 minuten. Schepen Wouter Patho (N-VA) volgde enkele minuten later. En schepen Wim Jordens (CD&V), burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) en Axelle Defossez liepen nog wat sneller binnen, maar werkten de triatlon als trio af en namen elk één nummer voor hun rekening. Schepen Elizabeth Joris (DBM) zou normaal de 300 meter in het kanaal in Rijkevorsel gezwommen hebben, maar door een bronchitis liet ze zich vervangen door Axelle.

Of het niet koud was in het water? “Dat viel verrassend goed mee”, zegt Pieter Truyen (29), die in 1 uur en 4 minuten finishte met een dierenzwembandje rond de lende. Iets waar niemand in Domein de Renesse van opkeek, want wie in het water een van de zwembandjes kon bemachtigen en daar de hele triatlon mee bleef fietsen en lopen, kreeg het bandje mee naar huis.  

Burgemeester Van Looy met Axelle Defossez. Ze vormden samen een team met Wim Jordens. Rechts Gert Peeters die de triatlon alleen aflegde. 

Burgemeester Van Looy met Axelle Defossez. Ze vormden samen een team met Wim Jordens. Rechts Gert Peeters die de triatlon alleen aflegde. ©  kma

Pieter Truyen deed de drie disciplines in 1 uur en vier minuten. 

Pieter Truyen deed de drie disciplines in 1 uur en vier minuten. ©  kma

Iemand die een flamingo bemachtigde. 

Iemand die een flamingo bemachtigde. ©  kma

Veel volk en sfeer. 

Veel volk en sfeer. ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs