Kinderen van nieuwe buurtschap Achter d’Hoven genieten van speelpleintje

De kinderen mochten de nieuwe schommels meteen uitproberen. 

De kinderen mochten de nieuwe schommels meteen uitproberen. © Neel Vermeiren

Wuustwezel -

Op voorstel van ouders van het nieuwe woonproject Achter d’Hoven is een bestaand speelpleintje uitgebreid en vernieuwd. Het werd feestelijk ingehuldigd.

Het wordt nog volop gebouw in Achter d’Hoven. Toch wonen er al vele gezinnen die samen zo’n 25 kinderen hebben. “Toen ons zoontje 2 jaar werd, wilden we hem een schommel cadeau doen”, vertelt Liesbeth Beyers. “Maar onze tuin is nogal klein. Waarom geen schommels plaatsen op het speelpleintje achter de wijk, vroegen we ons af. Zo kunnen er alle kinderen van de nieuwe wijk van profiteren. Wij zijn met ons voorstel naar de jeugddienst en schepen van Jeugd Kris Van Looveren gegaan. Die zagen het wel zitten. Er zal nu volop gespeeld worden op dit pleintje.” De kinderen genoten meteen van de nieuwe schommels. (vw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs