Roefeldag laat kinderen creatief uit de hoek komen

Kunstenaar Luk Vermeerbergen en Jack Stoffels laten de kinderen tijdens de roefeldag in Beerse een bootje helemaal omtoveren tot een kleurrijk kunstwerk. 

Kunstenaar Luk Vermeerbergen en Jack Stoffels laten de kinderen tijdens de roefeldag in Beerse een bootje helemaal omtoveren tot een kleurrijk kunstwerk. © Bart Van den Langenbergh

Beerse

Tientallen kinderen namen zaterdag deel aan de roefeldag in Beerse. De jongeren ontdekken tijdens deze afwisselende dag de wereld van de volwassenen.

Zij mochten een kijkje nemen achter de schermen van organisaties, bedrijven, handelszaken en bij de brandweer en politie.

Op het grasplein van het voormalige Gerucht op de Bisschopslaan in Beerse konden de ‘roefelaars’ samen met kunstenaar Luk Vermeerbergen een bootje met verf beschilderen tot een echt kunstwerk. De creatie is een voorbode van het kunstschip dat op die locatie wordt geplaatst door de organisatie Samen. De roefeldag werd afgesloten met een optreden van de Knetter Kids band in het park van Huize Bastijns. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs