Wielrennen  BMX  Flanders Series en PK in Halle

Svendsen Goeman moet kunnen scoren in strijd om provinciale titel

BMX-wedstrijden zijn kort maar fel. 

BMX-wedstrijden zijn kort maar fel. ©  smb

Alex Goeman haalt zaterdag de derde van zes manches in de Flanders Series naar Halle. Er vallen in Halle ook Vlaams-Brabantse titels te verdienen.

Alex Goeman biedt een totaalspektakel aan met tal van korte BMW-races in diverse leeftijdscategorieën.

“Voor de reeksen vanaf 12 jaar worden telkens zes reeksen gereden”, zegt Goeman. “Bij de U12 gaat het enkel om dagklassementen. Zaterdag geldt als trainingsdag. Zondag beginnen de wedstrijden vanaf 11.30 uur. De 5- en 6-jarigen worden samen gevoegd in de jongste categorie. Vanaf 7 jaar wordt er telkens een reek voorzien. Pas bij de nieuwelingen worden de 15- en 16-jarigen samengevoegd. De junioren daarentegen gaan in dezelfde competitie van start dan de eliterenners. Op die manier probeert België het niveau bij de U19 wat op te krikken omdat we wat achter hollen op de buurlanden.”

Naast de BMX-races worden ook dikke bandenraces georganiseerd.

“De meeste races worden gereden op wielen van 20 inch. Sommige races op wielen van 24 inch. Die competitie is wel minder populair en richt zich doorgaans op oudere deelnemers en bevat ook minder leeftijdscategorieën. Iedereen rijdt sowieso drie reeksen. De afstand van een reeks bedraagt doorgaans 300 tot 400 meter met springheuvels en jump-bergen.”

Alex Goeman, voorzitter van BMX Halle, verwacht dat wel wat streekrenners de eerste viool spelen voor eigen volk.

“Mijn zoon Svendsen Goeman is 25 en is titelkandidaat voor het BK. Ook in Halle moet hij kunnen scoren. De Lembeekse zussen Fleur (13) en Lotte de Tant (14) werden vorig jaar beiden Vlaams-Brabants kampioen, maar strijden nu in dezelfde reeks voor de hoogste eer. Essenbekenaar Ignace Siemons (14) werd vorig jaar provinciaal kampioen en verdedigt zijn titel. Loïc Van Der Slock dingt mee naar de provinciale titel bij de nieuwelingen, maar is wel de benjamin.”  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs