De topfavoriet doet het: Remco Evenepoel pakt op BK tijdrijden eerste driekleur bij de profs

 

Topfavoriet Remco Evenepoel (22) is Belgisch kampioen tijdrijden bij de profs geworden. In Gavere deed de topper van Quick-Step Alpha Vinyl in 34,8 km 36 seconden beter dan Yves Lampaert. Victor Campenaerts pakte het brons.

Werner Bourlez, blg

Het was Dries Devenyns die aan het eerste tussenpunt, na 5,8 kilometer, met 6:57 een scherpe tijd neerzette. Florian Vermeersch reed daar na 7:03 voorbij terwijl Laurens De Plus dat deed na 7:06. Devenyns en Vermeersch pakten na 11,7 kilometer nog steeds de eerste twee plaatsen in, terwijl Frederik Frison in zijn ritme kwam en daar als derde voorbij vlamde. De laatste golf met zeven renners, met daarin onder meer De Gendt, Evenepoel, Campenaerts en Lampaert, moest dan nog van start gaan.

Frederik Frison was ondertussen aangekomen na 34,8 kilometer en bezette met 42:20 daarin de besttijd. Maar dan moesten de drie groten nog komen. Aan het eerste tussenpunt was het ietwat verrassend Lampaert die de snelste tijd neerzette, drie seconden sneller dan Evenepoel en 11 seconden sneller dan Campenaerts. Evenepoel versnelde nadien en was bij het tweede tussenpunt twee seconden sneller dan zijn ploegmaat, terwijl Campenaerts de rol moest lossen. Die lijn zette zich verder door. Remco Evenepoel kon zijn moordend tempo verder volmaken en volgt zijn teamgenoot Yves Lampaert op als Belgisch kampioen tijdrijden bij de eliterenners.

 

 ©  BELGA

Voor Evenepoel is het de eerste Belgische titel bij de profs. Vorig jaar werd hij tweede na ploegmaat Yves Lampaert en in 2019 pakte hij brons na Wout van Aert en diezelfde Lampaert. Het is zijn tiende zege van het seizoen, zijn 32ste in totaal.

Grote afwezige was Wout van Aert, die liever bleef trainen op stage met Jumbo-Visma in Tignes. Van Aert zegde vandaag trouwens ook af voor de wegwedstrijd van zondag in Middelkerke door een kleine blessure aan de knie.

De omloop voor het BK tijdrijden in Gavere (drie lussen van 11,6 km) werd uitgetekend door Thomas De Gendt die, gehinderd door een voetblessure, zelf geen rol van betekenis speelde.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over BK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie