Rijkevorsel Swingt viert vijftiende verjaardag met festivalweekend

Jeniffer, Bart, Fanny, Adrie en Eric organiseren een uitgebreide editie van Rijkevorsel Swingt. Mede-organisatoren Patrick en Herman ontbreken op de foto.  

Jeniffer, Bart, Fanny, Adrie en Eric organiseren een uitgebreide editie van Rijkevorsel Swingt. Mede-organisatoren Patrick en Herman ontbreken op de foto.  © Ronny van den Ackerveken

Rijkevorsel -

Voor de organisatie van Rijkevorsel Swingt wordt het dit jaar een speciale editie. Niet alleen omdat na drie jaar de concerten weer zonder coronabeperkingen mogen, maar ook omdat ze voor de eerste keer met een driedaags festival uitpakt.

Ronny van den Ackerveken

Het uit zeven personen bestaande organisatiecomité zorgt elke zomer voor vijf donderdagavonden met gratis optredens in het centrum van Rijkevorsel. Op 30 juni gaat Rijkevorsel Swingt 2022 van start op de parking zuid aan het Doelenpad. “We kunnen rekenen op gemiddeld achthonderd bezoekers per avond”, vertelt licht- en geluidsman Bart Rameysen. “Het programma bestaat voornamelijk uit lokale bands die we een kans geven. Daarnaast zorgen we ook dat er op een van de avonden een iets bekendere naam op het podium staat. Zo hebben in het verleden onder andere Guy Swinnen en Eric Melaerts al bij ons opgetreden. Dit jaar komt Geena Lisa met Geena & The Lisa’s.”

Opblaasbaar podium

“Enkele jaren geleden hebben we een eigen podium gekocht. De vloer is acht op zes meter en de overkapping blaast zich in een half uur op. Dat systeem werkt goed en het podium wordt meerdere keren per jaar verhuurd. Twee jaar geleden was de vijftiende editie van Rijkevorsel Swingt en waren de voorbereidingen gestart om iets extra te doen. Door het coronavirus ging het niet, vorige zomer deden we een kleinschalige editie met een zittend publiek van maximum vijfhonderd personen.”

Rijkevorsel Swingt beschikt over een eigen en opblaasbaar podium.

Rijkevorsel Swingt beschikt over een eigen en opblaasbaar podium. © rr

Vuurwerk

Met twee jaar uitstel kan de vijftiende verjaardag deze zomer wel gevierd worden. “Daarvoor wijken we uit naar Sonsheide, aan de sportterreinen”, zegt Jeniffer Knook. “Het weekend start op vrijdag 22 juli met Vlaanderen Zingt. Een dag later zijn er rockoptredens met tributebands van onder meer AC/DC, Volbeat en Rammstein. Vannstein brengt net als de echte Rammstein vuurwerk mee. Op zondag sluiten we af met een kindernamiddag. Een ticket voor zaterdag kost 20 euro in voorverkoop, de twee andere dagen is de toegang gratis. Via de Facebookpagina van Rijkevorsel Swingt zijn twee keer twee gratis tickets te winnen voor zaterdag.”

www.rijkevorsel-swingt.be

Facebook.com/Veusselswingt

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs