Taxateurs komen voor de derde keer naar kasteel de Renesse voor kunst en curiosa

Kunsthandelaar en schatter Dumay komt binnenkort weer naar Malle. 

Kunsthandelaar en schatter Dumay komt binnenkort weer naar Malle. ©  rr

Malle -

Blijkbaar zijn veel mensen toch benieuwd wat hun schatten op zolder en aan de muur zoal waard zijn. Domein de Renesse aan de Lierselei in Oostmalle vormt zondag 3 juli tussen 10 en 16u voor de derde keer het decor van een Kunst & Curiosa-schattingsdag in samenwerking met kunsthandel Art Dumay uit Nuenen in Nederland.

Kristin Matthyssen

De vorige edities van Kunst & Curiosa in oktober vorig jaar en maart dit jaar in het kasteel trokken vele bezoekers en leverden enkele leuke vondsten op. Zo passeerde er een prachtig kruidenboek van Rembert Dodoens (geschat op zo’n 4.000 à 5.000 euro), een 18de-eeuws Mariabeeld (geschat op zo’n 1.000 euro) en een opgegraven gouden ring met familiewapenschild (geschat op zo’n 8.000 à 12.000 euro).

Tijdens de laatste editie kwamen zelfs een mogelijke ets van Ensor en een schilderij van Margritte boven water. Deze vondsten worden nog verder onderzocht op authenticiteit.

Tijdens het Kunst & Curiosa evenement taxeren 3 taxateurs van Kunsthandel Art Dumay de meegenomen kunst, antiek en juwelen van bezoekers, waaronder schilderijen en tekeningen, maar ook boeken, porselein en ander kleingoed.

Daarbij geven zij informatie over de geschiedenis van het object en de waarde hiervan. De inkom bedraagt 5 euro (4 euro voor leden van Domein de Renesse vzw). Bezoekers mogen maximaal 2 te taxeren objecten meebrengen om de wachtrijen te beperken, en kunnen ten laatste aanmelden om 15.15u uur. Van schilderijen, tekeningen en etsen mogen trouwens ook foto’s op een tablet getoond worden.

Het gezellige kasteelcafé met vernieuwd terras is geopend voor de bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs