Wie minitriatlon De Lollepotters wint moet ad fundum tripel Westmalle drinken

De Lollepotters met tweede van links pater Jef die de ad fundums met Trappist van Westmalle zal demonstreren. 

De Lollepotters met tweede van links pater Jef die de ad fundums met Trappist van Westmalle zal demonstreren. © kma 

Oostmalle, Rijkevorsel -

Voor de 28ste keer organiseert buurtvereniging De Lollepotters uit Oostmalle zaterdagavond 25 juni een recreatieve minitriatlon. 300 meter zwemmen in het Kempens Kanaal, 20 kilometer fietsen en vier kilometer lopen: zelfs de burgemeester en drie schepenen doen mee.

Kristin Matthyssen

Voorzitter Dieter Aerts is blij dat de Lollepotters Triatlon na twee jaar afwezigheid weer kan doorgaan. Normaal was het in 2022 een extra feestelijke jubileumeditie geweest voor de 30ste keer, maar daar moeten de mensen dan nog twee jaar geduld voor oefenen.

“Wij organiseren met onze buurtvereniging De Lollepotters sociale activiteiten voor zo’n 350 gezinnen in Oostmalle. Onze 1/8ste triatlon en de Gordel zijn evenementen die geld in de lade brengen om die sociale uitgaven en goede doelen te betalen. Bestuurslid Bart De Koninck en zijn zoon Pieter haalden vorig jaar wel 11.000 euro bijeen voor Kom op Tegen Kanker door hun fietsexploot naar de Mont Ventoux, maar voor de rest bleef het twee jaar stil.”

Dankzij de samenwerking met judoclub De Bres uit Sint-Jozef-Rijkevorsel die op 6 augustus haar 15de triatlon met jeugdwedstrijd organiseert, kan de meer ludieke recreatieve Lollepotters Triatlon nu zaterdag toch weer doorgaan. De twee hebben met Ooms Woonrealisaties een gemeenschappelijke hoofdsponsor. Bestuurder Ben Ooms doet zelf trouwens mee. De gemeente Malle stelt de tent die er normaal voor de concerten Muziek aan het Kasteel wordt gezet, speciaal al vroeger ter beschikking van de verenigingen.

De Lollepotters aan brug 7 in Rijkevorsel. 

De Lollepotters aan brug 7 in Rijkevorsel. © rr

Deelnemers halen hun startnummer tussen 16u en 18u op in de tent. Van hieruit vertrekken ze per fiets naar de startplaats aan Brug 7. De 300 meter zwemmen gebeurt in het kanaal in Rijkevorsel, waar 28 zwembanden van kikkers en eendjes in het water zullen drijven. Atleten die zo’n bandje aandoen en er ook mee lopen en fietsen en zo aan de aankomst arriveren, mogen hun eendje of kikker bijhouden en krijgen een grote gratis fles tripel van Westmalle. Na het zwemmen is het 20 kilometer fietsen langs het vliegveld richting Domein de Renesse, waar nog 4 kilometer gelopen moet worden.

Hoewel het een ludieke wedstrijd is, worden de finishtijden steeds scherper, omdat er ook échte triatleten meedoen. Daarom zijn er aparte nevencompetities voor bijvoorbeeld de beste Mallenaar. Pater Jef komt demonstreren hoe je ad fundums drinkt met trappist van Westmalle. Van de winnaars op het podium wordt hetzelfde verwacht. Nadien volgt nog een afterparty met een bandje in de tent tot de late uurtjes.

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) (lopen), schepen Elizabeth Joris (DBM) (zwemmen) en schepen Wim Jordens (CD&V) (fietsen) vormen een coalitietrio en nemen als team deel. Schepen Wouter Patho (N-VA) gaat alle nummers zelf afwerken.

Alle info en inschrijvingen op www.lollepotters.be en https://debres.wixsite.com/triatlon

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs