Fietser (13) in kritieke toestand na aanrijding met bus in Edegem: jongen buiten levensgevaar

Edegem -

Een jongen van 13 jaar is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een bus van De Lijn in Edegem. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Drie Eikenstraat en de Ter Borchtlaan. De jonge fietser werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de jongen niet meer in levensgevaar verkeert.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur. “De 13-jarige jongen wilde met zijn fiets de Drie Eikenstraat oversteken op het zebrapad, waar het tot een aanrijding kwam met een Lijnbus”, zegt commissaris Dirk Fonteyne, woordvoerder van politiezone Hekla. “Hij raakte daarbij zwaargewond aan zijn onderbeen. Een schoolkameraad zag het incident gebeuren. Hij gooide zijn fiets bij die van zijn vriend en schoot hem te hulp.”

De tiener, afkomstig uit Edegem, werd in kritieke toestand naar het UZA gebracht, waar hij in kunstmatige coma wordt gehouden. Zijn ouders krijgen ondersteuning van slachtofferhulp.

Rond 12.30 uur meldde de politie dat de jongen buiten levensgevaar verkeert. “De artsen hebben laten weten dat het levensgevaar intussen is geweken. De jongen is nog steeds ernstig gewond”, aldus Fonteyne.

(Lees verder onder de foto.)

 

 © BFM

Het gaat om een bus van lijn 141, Wijnegem - Hoboken Polderstad. “De buschauffeur is erg onder de indruk van het incident”, zegt Marco Demerling, woordvoerder van De Lijn. “Hij wordt bijgestaan door onze medewerkers van slachtofferhulp.”

De precieze omstandigheden van het incident zijn voorlopig nog onduidelijk. Een verkeersdeskundige is ter plaatse voor vaststellingen. Het kruispunt is volledig afgesloten, het verkeer en openbaar vervoer worden omgeleid.

 

 © BFM

 

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie