Ex-burgemeester Karel Lauwereys (92) overleden

Ereburgemeester Karel Lauwereys (links) van Lille samen met voormalig premier Leo Tindemans. 

Ereburgemeester Karel Lauwereys (links) van Lille samen met voormalig premier Leo Tindemans. © Heemkundige kring Norbert de Vrijter

Lille

In het woonzorgcentrum Lindelo in Lille is voormalig burgemeester Karel Lauwereys uit Lille voorbije maandag op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was 23 jaar lang burgemeester in Lille.

Karel of Charel Lauwereys uit Lille was burgemeester van het dorp Lille vanaf 1971 voor de partij CVP. Ook na de fusie van Lille met Poederlee, Gierle en Wechelderzande in 1977 bleef Lauwereys als burgemeester van de fusiegemeente op post. Hij bleef burgemeester tot eind 1994, waarna partijgenoot Jef Van Duppen hem opvolgde.

De fusie kon bij Karel Lauwereys in de jaren zeventig niet meteen op applaus rekenen. “Iedereen was tegen. Overal hingen zwarte vlaggen en er werd betoogd”, zei Karel Lauwereys eind de jaren negentig. “Eens de wet moest worden toegepast, wilden we het wel zo goed mogelijk doen. Voor mij persoonlijk is het positieve van de fusie geweest dat ik heel veel mensen heb leren kennen. Vroeger kende ik Gierle niet, maar nu ben ik overal thuis.”

De uitvaartdienst van Karel Lauwereys vindt plaats op zaterdag 25 juni om 10u in de Sint-Pieterskerk in Lille. Er kan op vrijdag 24 juni van 19u tot 19.30u een laatste groet worden gebracht in het mortuarium van Lindelo. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs