Zaalvoetbal  1ste Nationale FP Halle-Gooik

Gooikenaar Martin Baert is ook voorzitter van RSC Anderlecht Futsal: “Ik blijf tot nieuwe project met succes is voltooid”

Martin Baert: “We blijven ook na 18 jaar  pioniers.”

Martin Baert: “We blijven ook na 18 jaar pioniers.” © GEERT TRESIGNIE

Gooikenaar Martin Baert (71) zwaait ook na de overgang van Halle-Gooik naar RSC Anderlecht Futsal op 1 juli nog steeds de scepter aan het roer als voorzitter. De gewezen eerste schepen van Gooik zag zijn dorpsclubje een metamorfose ondergaan.

“Ik klamp me niet vast aan de presidentshamer, maar blijf wel nog wel aan boord tot de landing van ons nieuwe project met succes voltooid is”, zegt Martin Baert.

“We blijven ook na 18 jaar pioniers. Dat was al zo toen we destijds de stap zetten van het regionale naar het nationale niveau. We werden bijna gek verklaard toen we met Gooik-Neigem de Ninoofse sporthal ruilden voor Zellik waar we met Asse-Gooik de titels bleven opstapelen tot we met Halle-Gooik intussen acht jaar aan de slag zijn op het hoogste vlak met zes landstitels naast twee coronajaren.”

“We bewandelden twee pistes om de handen in elkaar te slaan met het veldvoetbal. Ergens hoopten we op initiatief van de KBVB waar met technisch directeur Roberto Martinez toch een aanhanger van het Futsal de plak zwaait. Uiteindelijk kozen we voor een andere piste door ons op eigen houtje rond de tafel te scharen met RSC Anderlecht, onze natuurlijke biotoop.”

Halle-Gooik bracht via een strategische zet een schokgolf op gang in het Futsal.

“Ook Standard en Genk kozen voor het Futsal. Antwerp en Moeskroen zitten in een voorbereidende fase en ook AA Gent denkt eraan. Het is niet denkbeeldig dat op termijn zowel bij de mannen als de vrouwen en het Futsal een competitie wordt georganiseerd met dezelfde clubs.”

Martin Baert wil onder de vlag van RSC Anderlecht verder groeien.

“Via de integratie bij Anderlecht kunnen we ons als topclub van België handhaven en proberen we Europees ook nog nieuwe stappen te zetten. De Final 4 halen in de Champions League wordt voortaan het doel. Ons recreatieve dorpsclubje van weleer werd intussen een KMO met een eigen wagenpark en woningen.”  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs