Technische staf Anderlecht is compleet: Felice Mazzu neemt drie stafleden mee van Union

Felice Mazzu maakte drie weken geleden al de overstap van Union naar Anderlecht 

Felice Mazzu maakte drie weken geleden al de overstap van Union naar Anderlecht ©  rsca anderlecht

Drie weken geleden maakte Mazzu de transfer van Union naar Anderlecht. En dat was er eentje die nog steeds gevoelig ligt, ook omdat Union nog een compensatie verwacht van zijn Brusselse collega’s.

Mazzu had andere dingen aan zijn hoofd, want bij zijn nieuwe club was hij nog druk op zoek naar nieuwe stafleden. En die heeft hij nu gevonden, bij Union.

Jochen Henrioulle

Op de eerste training van het nieuwe seizoen verwelkomt Anderlecht niet enkel een nieuwe hoofdtrainer, maar ook twee nieuwe assistenten. De eerste is Samba Diawara, die de voorbije drie seizoenen assistent was bij Charleroi. Hij wordt nu T2 onder Mazzu.

De andere nieuwe assistent is Guillaume Gillet, die dus niet – zoals verwacht – nog een jaartje zal voetballen bij de U23 in 1B. Per direct zet Gillet een punt achter zijn carrière als voetballer. Hij gaat nu aan de slag als T3 bij de A-kern, maar zal ook Robin Veldman ondersteunen bij de U23-ploeg.

Mazzu komt niet alleen

Al zijn dat niet de enige veranderingen in de staf bij Anderlecht. Naast die twee assistenten neemt Felice Mazzu nog drie stafleden mee van bij Union. Het gaat dan over Thibaut Meyer (conditietrainer), Laurent Deraedt (keeperstrainer) en Sandro Salamone (videoanalist).

Het medische team van Niels Mathieu en Luc Vanden Bossche blijft wel samen. Ook Tom Colpaert (teammanager), Josephine Knipschild (data-analist), Stéphanie Scheirlynck (diëtiste) en Michael Verschaeve (sportpsycholoog) blijven deel uitmaken van de omkadering van de eerste ploeg.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Felice Mazzu

Video

Keuze van de redactie