Vrouwen meermaals op dievenpad in Albert Heijn: celstraf met uitstel

 

 © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Rijkevorsel, Grobbendonk

De rechtbank in Turnhout heeft twee vrouwen van respectievelijk 66 jaar en 77 jaar uit Grobbendonk veroordeeld voor een vijftal winkeldiefstallen in de supermarkt Albert Heijn in Rijkevorsel.

Agnes P. (66) en Yvonne V. (77) uit Grobbendonk liepen op 1 augustus vorig jaar tegen de lamp tijdens een winkeldiefstal in de supermarkt op de Merksplassesteenweg in Rijkevorsel. Ze hadden allerlei winkelwaar in een doos onderaan hun winkelkar geplaatst, maar ze hadden de producten niet aan de kassa aangeboden. De winkelverantwoordelijke stelde zelf al enkele weken vast dat de stock niet klopte.

De politie kwam via de ANPR-camera’s te weten dat de auto van P. meermaals werd opgemerkt in de omgeving van de supermarkt. Op bewakingsbeelden was te zien dat ze in de zomer van vorig jaar een vijftal keer producten uit de rekken hadden gestolen.

Volgens de rechter gingen ze doelbewust op pad om winkeldiefstallen te plegen. Ze zijn elk veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 400 euro. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs