Sinti-muzikanten brengen unieke jazz Django Reinhardt tot leven

Fapy Lafertin (gitaar), Martin Balogh (accordeon, piano), Stefan Godla (bas, zang), Robert Mihalik (gitaar, zang) en Jozef Holub (gitaar, zang)

Fapy Lafertin (gitaar), Martin Balogh (accordeon, piano), Stefan Godla (bas, zang), Robert Mihalik (gitaar, zang) en Jozef Holub (gitaar, zang)©  rr

Malle -

Wie houdt van jazz en gipsy, komt vrijdag 1 juli aan zijn trekken in Domein de Renesse in Oostmalle.

Kristin Matthyssen

Onder de artistieke leiding van Fapy Lafertin en Martin Balogh brengen Slowaakse Roma en bekende Sinti-muzikanten Django-Reinhardt nummers in verschillende muziekstijlen. Invloeden uit de Balkan, de Spaanse rumba en de Hongaarse cardas zullen de revue passeren.

Fapy Lafertin is een van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Django-stijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij bespeelde als kind verschillende instrumenten alvorens hij uiteindelijk voor de gitaar koos als zijn belangrijkste expressiemiddel. Hij werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt. Hij speelde in verschillende (eigen) formaties waaronder het Waso Quartet. Later lanceerde hij zich solo en toerde in verschillende Europese landen.

Hij speelde met vele grote Amerikaanse jazzmuzikanten waaronder Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters. Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs