Mazzu-time begint hier en nu: Anderlecht heeft eerste samenkomst achter de rug en verwelkomt eerste nieuwe aankoop

Felice Mazzu aan het werk tijdens zijn eerste trainingsdag bij Anderlecht. 

Felice Mazzu aan het werk tijdens zijn eerste trainingsdag bij Anderlecht. ©  RSC Anderlecht, mah

Het voelde toch allemaal een beetje als een eerste schooldag aan, vandaag op Neerpede. Spelers en staf van Anderlecht begonnen er aan het nieuwe seizoen en dus werd er vooral gekeken naar de nieuwe wind die Felice Mazzu doet waaien. Bijna alle Kompany-getrouwen zijn vertrokken. Ondertussen is het dossier van transfertarget Ishaq Abdulrazak afgerond, op de officiële komst van Nilson Angulo is het nog even wachten.

Milan Augustijns

De spotlights stonden maandag op Felice Mazzu gericht, terwijl de spelers in groepjes op Neerpede verzamelden voor hun fysieke testen in aanloop naar de eerste training van woensdag. Een nieuwe coach voor paars-wit betekent in dit geval niet alleen maar een nieuwe coach, maar ook een volledig vernieuwde staf. Alle luitenants van Vincent Kompany zijn vertrokken: Willem Weijs, Jelle ten Rouwelaar, Rodyse Munienge, Floribert Ngalula en konsoorten.

Samba Diawara, die overkomt van Charleroi, wordt de nieuwe T2 bij Anderlecht. Ook Guillaume Gillet vervoegt de staf van Mazzu. Hij wordt tweede assistent (T3) bij het eerste team, bij de beloften wordt hij T2 van Robin Veldman. Daarnaast neemt Mazzu ook volk mee van bij Union, zoals keeperstrainer Laurent Deraedt, physical coach Thibaut Meyer en videoanalist Sandro Salamone.

 

 ©  RSC Anderlecht, mla

Met de compleet vernieuwde staf zal er op een andere manier gewerkt worden op Neerpede. De grote hoop van de Anderlecht-directie is dat de peoplemanager in Mazzu ervoor zorgt dat er uiteindelijk een steviger collectief staat dat scherp is vanaf de eerste minuut en op de afspraak op de grote momenten, want die laatste twee zaken waren lang niet altijd het geval onder Kompany.

Terwijl de spelers de afgelopen weken van hun vakantie genoten, zat Peter Verbeke niet stil. De komst van de 18-jarige Ecuadoraanse spits Nilson Angulo, die overkomt van LDU Quito in eigen land, is rond. De media in zijn thuisland spreken van een transfersom van 2 miljoen euro. Angulo zelf vertoeft al enkele dagen in ons land, maar heeft vooralsnog zijn handtekening niet gezet.

 

 ©  RSC Anderlecht, mla

Abdulrazak wel officieel

En dan is er nog Ishaq Abdulrazak, een 20-jarige Nigeriaanse middenvelder die overkomt van het Zweedse Norrköping. Hij zette maandagmiddag zijn kribbel onder een verbintenis met Anderlecht.

LEES OOK. Officieel: Anderlecht heeft met Nigeriaanse middenvelder Ishaq Abdulrazak eerste zomeraanwinst beet

Er niet meer bij maandag: ex-huurlingen Magallan, Kouamé en Zirkzee. Die laatste wordt overigens genoemd bij Stuttgart. Het is ook uitkijken naar de fysieke toestand waarin Sergio Gomez verkeert. Hij koos er uiteindelijk voor om zich niet te laten opereren voor zijn pubalgie. Misschien zien we hem zaterdag al in actie, wanneer Anderlecht op Neerpede zijn eerste oefenwedstrijd afwerkt tegen STVV. Op 16 juli wordt de voorbereiding afgesloten met een galawedstrijd tegen Lyon, maar eerst trekt paars-wit nog op stage naar het Nederlandse Horst.

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  Marc Gysens

 

 ©  Marc Gysens

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over RSC Anderlecht

Video

Keuze van de redactie