Red Panthers revancheren zich daags na nederlaag met verve tegen Engeland

 

 ©  BELGA

De Red Panthers hebben zich zondag in het Lee Valley Hockey Center in Londen daags na een 2-1 nederlaag tegen Engeland, met verve gerevancheerd. De Belgische hockeyvrouwen wonnen in hun op twee na laatste wedstrijd voor de Hockey Pro League met 1-4 van de olympische kampioenes van Rio. De Panthers schuiven op naar de vierde plaats in de stand en mogen nog  een podiumplaats ambiëren.

Bron: BELGA

Judith Vandermeiren (12.) was auteur van het openingsdoelpunt, Justine Rasir (28.) verdubbelde de marge. Na de pauze maakte Stephanie Vanden Borre (33.) er 0-3 van met een strafcorner. Tessa Howard (41.) milderde namens de thuisploeg, alvorens Rasir (55.) met haar tweede treffer van de dag de eindstand vastlegde.

De Belgische vrouwen tellen dankzij de overwinning 22 punten en volgen zo op twee eenheden van nummer drie India. Volgend weekend staat er nog een afsluitende dubbele confrontatie met de Verenigde Staten op het programma. Argentinië is al zeker van eindwinst in de derde editie van de Hockey Pro League met 42 punten. Nederland volgt op de tweede plaats met 32 stuks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Red Panthers

Video

Keuze van de redactie