Red Panthers gaan nipt onderuit tegen Engeland: “Frustrerend dat we niet konden profiteren van onze dominantie”

 

 ©  BELGA

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 12) hebben zaterdag een nederlaag geleden tegen Engeland (FIH 5) in de FIH Pro League. Het werd 2-1 in Londen.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Via Michelle Struijk kwam België na vijf minuten op voorsprong. Maar Tessa Howard (41.) en Grace Balsdon (50. pc) zorgden ervoor dat de Red Panthers met lege handen achterbleven.

“Het is frustrerend dat we na de openingstreffer niet konden profiteren van onze dominantie”, reageerde Charlotte Englebert. Na de rust kwam Engeland meer aanvallend voor de dag. “Op fysiek en tactisch vlak toonden de Engelsen zich superieur na de pauze”, aldus Englebert. “Fysiek hinkten we achterop en onze basistechniek was minder. Dit zijn geen moeilijke dingen om te verhelpen. Morgen zullen we beter zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg staan de Red Panthers op de vijfde plaats met 19 punten (op negen teams). Engeland, het nummer zes, nadert tot op één punt. Argentinië, dat al zeker is van de titel, telt 39 punten uit 15 wedstrijden.

Zondag om 14u spelen de Red Panthers opnieuw tegen Engeland. Op 25 en 26 juni volgen nog duels met de Verenigde Staten. Daarna gaat het vizier richting het WK, dat van 2 tot 17 juli in het Spaanse Terrassa en het Nederlandse Amstelveen plaatsvindt. 

De Red Panthers mikken op hun beste resultaat ooit in de Hockey Pro League, na een vijfde plaats in 2019 en een zevende plaats in 2020.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Red Panthers

Video

Keuze van de redactie