Jong creatief talent mag tentoonstellen in Heggekapel

In de authentieke Heggekapel in Poederlee stonden de kunstwerken van leerlingen van de tekenacademie van Lille centraal. 

In de authentieke Heggekapel in Poederlee stonden de kunstwerken van leerlingen van de tekenacademie van Lille centraal. © RR

Lille -

De leerlingen van de kinder- en jeugdateliers van de tekenacademie in Lille stellen het hele weekend hun werken tentoon in de Heggekapel in Poederlee. Na de tentoonstelling verhuizen de kunstwerken naar de inkomhal van het gemeentehuis in Lille.

Tijdens de Heggefeesten van afgelopen weekend kregen de jonge kunstenaars de kans om kunstwerken tentoon te stellen in de pittoreske Heggekapel. Het grote publiek kon op deze manier kennismaken met de resultaten van het creatief talent. De kunstwerken verhuizen nu naar de inkomhal van het gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille.

De tentoonstelling kreeg ondersteuning van de cultuurraad van Lille, waarin ook kunstenares Anita Fleerackers uit Gierle actief bij betrokken is. “We hebben in de cultuurraad een werkgroep professionele kunstenaars opgericht”, legt Anita Fleerackers uit . “Het is de bedoeling van deze werkgroep om jonge kunstenaars uit onze gemeente te ondersteunen en hen te laten voelen hoe het is om zijn of haar talent te tonen aan het publiek. We helpen onze Lilse jonge kunstenaars om hun werk te tonen aan het publiek in een ruimte of plaats in onze gemeente.”

Om dit te realiseren, ondersteunt de gemeente Lille het jong creatief talent met 400 euro. “In oktober vorig jaar hebben we Julie Neefs uit Gierle de kans gegeven om een eerste tentoonstelling te organiseren”, zegt Anita Fleerackers. “Bij de volgende tentoonstelling in september van dit jaar, komt Michelle Voeten met haar hedendaagse visuele concepten, line-art en abstracte kunst aan bod in de kapel van de lagere school in Gierle.” (bvdl)

In de authentieke Heggekapel in Poederlee stonden de kunstwerken van leerlingen van de tekenacademie van Lille centraal.

In de authentieke Heggekapel in Poederlee stonden de kunstwerken van leerlingen van de tekenacademie van Lille centraal. © RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs