Nu ook officieel: Bayern München heeft met Sadio Mané nieuwe topspits en vervanger voor Robert Lewandowski beet

 

 ©  ISOPIX

Een nieuwe toptransfer in het voetbal: de Senegalese aanvaller Sadio Mané ruilt het rood van Liverpool in voor dat van Bayern Munchen. Mané werd al weken gelinkt aan de Duitse landskampioen, en woensdag kondigde Der Rekordmeister ook officieel zijn komst aan. Mané is de vervanger van Robert Lewandowski, die dicht bij Barcelona staat.

Tim Verbruggen

De transfer hing al weken in de lucht. Lewandowski maakte al duidelijk dat hij wou vertrekken bij Bayern, en Liverpool kocht met Darwin Núñez al een nieuwe spits. Ook Mané had op een persconferentie met Senegal al doen blijken dat hij ging vertrekken. “Willen de Senegalezen dat ik vertrek uit Liverpool? Ik zal doen wat zij willen”, zei de aanvaller toen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het eerste bod van Bayern was één van 25 miljoen, het tweede was om en bij de 27 miljoen met 6,5 miljoen bonussen. Tot tweemaal toe werd het bod met hoongelach ontvangen bij Liverpool, dat een vraagprijs had van 50 miljoen. Uiteindelijk werd er dan toch een akkoord gevonden. Bayern betaalt 32 miljoen, maar dat kan met bonussen oplopen tot 40 miljoen. Er was al een akkoord tussen de speler en de club. Mané tekent een contract tot 2025.

 

 ©  REUTERS

Sadio Mané maakte in 2016 de overstap van Southampton naar Liverpool. In zes seizoenen op Anfield behaalde hij drie Champions League-finales (waarvan één gewonnen), won hij één keer de Premier League en werd hij één keer gedeeld topschutter.

Spitsencarrousel

Op 30-jarige leeftijd vindt Mané het tijd voor een nieuw avontuur, daarvoor gaat hij naar de Duitse landskampioen Bayern Munchen. Met het aangekondigde vertrek van topspits Robert Lewandowski, hadden de Duitsers dringend een waardige vervanger nodig. Daarvoor kwam het terecht bij Mané, in 269 wedstrijden bij Liverpool was hij goed voor 120 doelpunten. Zeker dit seizoen toonde Mané zijn waarde bij Liverpool, dat dicht kwam bij de Premier League en de Champions League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Sadio Mané

Video

Keuze van de redactie