Wuustwezelse Bar Woest pakt uit met gratis optreden van 80s-sensatie Fischer-Z

Fischer-Z op het podium in 2017. 

Fischer-Z op het podium in 2017. ©  Peter Malaise / pma

Wuustwezel -

Bar Woest stelt deze zomer in Wuustwezel een programma samen met voor ieder wat wils, maar de meest opvallende naam is wel Fischer-Z, de Britse popsensatie uit de jaren 80 die nog steeds rondtourt. Verder in Bar Woest: een muziekquiz en highlandgames. De organisatoren werken zoveel mogelijk samen met lokale organisaties en ondernemers.

“We zijn blij om eindelijk te kunnen aankondigen dat we de Britse rockband rond John Watts naar België halen, naar Woestwezel om precies te zijn”, zeggen de organisatoren van Bar Woest. Fischer-Z scheerde in de new wave periode, einde jaren 70, begin jaren 80, hoge toppen met singles als The Worker, So Long en Marliese. Ze toerden met andere kleppers zoals The Police en de Dire Straits en haalden ook geregeld de hitlijsten. Op 6 augustus staan John Watts en zijn muzikanten dus gewoon op het podium van Bar Woest in Wuustwezel, en de inkom is gratis. “Een niet te missen kans om een band met internationaal aanzien aan het werk te zien in eigen dorp.”

Optredens voor jong en oud op het Woest podium.

Optredens voor jong en oud op het Woest podium. © Neel Vermeiren

Driehonderd bands

Andere namen die na het openingsweekend de ‘Live at Woest’ agenda sieren zijn Kowax (lokale rockcoverband), Dynamo Zjosss (geïmproviseerde folkpop), To Bill (country en blues covers) en The Joo Joo Eyeballs (lokale band met eigen nummers).

“Via het platform VI.BE konden bands met interesse om te spelen op ons woeste podium zich inschrijven. We ontvingen liefst driehonderd kandidaturen. Onmogelijk om die allemaal een speelkans te geven. Naast Henry Nery uit Gent die vorig weekend al optrad, kozen we voor The Black Gasolines, een theatrale rockband uit Kortrijk en Frango, een jonge band uit het Antwerpse.” Na het succes van vorig jaar komt ook ‘De Woestband’ terug, een tijdelijke gelegenheidssuperband bestaande uit topmuzikanten, waaronder ook opnieuw Little Chris, die het podium al deelden met de grootste namen uit de Belgische muziekscene. Ook deze optredens zijn telkens vrij toegankelijk.

Doorheen de zomer zijn er daarnaast tal van andere leuke activiteiten aan Bar Woest in de Korte Gasthuisdreef. Zo organiseren de lichtstoetwagenbouwers van de Lichttorens op 2 juli opnieuw hun Highlandgames. Diezelfde dag kan je er op middag ook mee picknicken met de Oxfam Wereldwinkel van Wuustwezel. Verder zijn er zijn zowel op de Vlaamse als op de nationale feestdag (muzikale) activiteiten voorzien. En op donderdag 11 augustus is er opnieuw een muziekquiz. “Daarnaast dopen we op 13 augustus de bar terug om in ‘Bar Sterke Peer’, alle opbrengsten van die dag gaan integraal naar het goede doel van de Sterke Peer Triatlon.”

Bar Woest is open tot en met 21 augustus op woensdag en donderdag van 16u tot 23u, op vrijdag van 16 tot 1u, zaterdag van 14 tot 1u en op zondag van 12 tot 23u. Maandag en dinsdag gesloten. Evenementenweide, Korte Gasthuisdreef, 2990 Wuustwezel. barwoest.be (vw )

Bar Woest op de evenementenweide in de Korte Gasthuisdreef. 

Bar Woest op de evenementenweide in de Korte Gasthuisdreef. © rr

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs