Arsenal telt 40 miljoen neer voor Portugese middenvelder Fabio Vieira, het blijft ook geïnteresseerd in Youri Tielemans

Arsenal heeft met Fabio Vieira een nieuwe middenvelder beet. Het neemt de 22-jarige Portugees over van Porto voor 40 miljoen. Daarnaast bereidt het een bod voor voor Youri Tielemans.

Tim Verbruggen

Arsenal eindigde dit seizoen nog net buiten de top vier in de Premier League, maar het toonde onder Mikel Arteta wel progressie. Het ontbrak de Noord-Londense club dit seizoen vooral in de breedte, daarom zou deze zomer wel eens een drukke periode kunnen worden voor Arteta en co. Het haalde eerder al de Braziliaanse vleugelspeler Marquinhos, en nu hebben The Gunners ook Fabio Vieira beet.

De portugese middenvelder komt over van Porto voor zo’n veertig miljoen en tekent een contract voor vijf jaar. Hij kwam vorig seizoen 27 keer in actie, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 14 assists. De Portugees is een transfer voor in de breedte en voor de toekomst, maar het betekent ook concurrentie voor Sambi Lokonga.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog concurrentie op het middenveld, want Arsenal wordt al een lange tijd gelinkt aan Youri Tielemans. De Belg zit op een dwaalspoor bij Leicester City en is klaar voor een stap hogerop, onlangs toonde hij nog eens zijn kwaliteiten in de Nations League met België. Arsenal blijft geïnteresseerd en zou een officieel bod voorbereiden voor Tielemans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Arsenal

Video

Keuze van de redactie