Voetbal  2de Provinciale  

Bert Sleewaegen neemt afscheid met degradatie: “Mezelf niets verwijten”

Een jeugdige Bert Sleewaegen in

Een jeugdige Bert Sleewaegen in © johnny de saedeleer

Vijfvoudig Zilveren Bal Bert Sleewaegen (37) trok een streep onder zijn carrière. De Hallenaar trof in zijn slotseizoen 18 keer raak bij Schepdaal, maar kon de degradatie niet afwenden.

Wim Redant

Na 20 jaar in een eerste elftal trok Sleewaegen de voetbalpoort achter zich dicht.

“Ik kreeg een voorstel van Schepdaal voor een extra seizoen en gaf mijn woord, op voorwaarde dat het behoud werd afgedwongen. Helaas gebeurde dat niet. Ik heb mezelf alvast niets te verwijten met 18 goals bij de rode lantaarn. Ik speelde nooit eerder in derde provinciale en pas daar liever voor.”

“Beroepshalve run ik een verzekeringskantoor in Halle en ik breid uit naar immobiliën. Ook mijn tweede zoontje start straks met voetbal bij Pepingen-Halle. Dat alles noopte me tot mijn afscheid.”

Sleewaegen debuteerde op zijn 18de bij tweedeklasser FC Denderleeuw.

“René Desaeyere nam me op in de A-kern. Ik scoorde een paar keer en diende later ook onder Francky Dekenne en Stéphane Demol. Na twee seizoenen verhuisde ik naar vierde klasse bij Overijse, een bewuste keuze vanuit de moeilijke combinatie met studies Financiën en Verzekeringen.”

Topschutter

“Via KVK Ninove verzeilde ik bij Beersel, waar mijn vader Pierre voorzitter was en mijn dooppeter Hugo trainer. Beersel wou naar nationale, maar die missie mislukte en ik trok naar Verbroedering Meldert.”

“Nadien volgden nog passages bij SK Halle en Rebecq, vooraleer ik neerstreek in Ternat, waar ik vijf jaar lang bleef. Bij Huizingen en Schepdaal volgden mijn laatste wapenfeiten.”

Sleewaegen kroonde zich liefst vijf keer tot topschutter van de reeks. “Torinstinct is nu eenmaal aangeboren. Naarmate je ouder wordt, vermindert de explosiviteit, maar weet je wel beter positie kiezen. Bij Beersel haalde ik twee keer de Zilveren Bal met 27 en 23 goals. Ook bij Ternat werd ik twee keer topschutter. Ik scoorde er in vijf jaar 103 goals. Bij Rebecq werd ik een vijfde keer topschutter. Jammer dat ik een knap seizoen bij Schepdaal niet kon bekronen met het behoud.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs