Wielrennen elite Elfstedenronde in Brugge

Geen derde succes op rij voor teleurgestelde Tim Merlier

Tim Merlier (rechts) werd derde na Fabio Jacobsen en Caleb Ewan.

Tim Merlier (rechts) werd derde na Fabio Jacobsen en Caleb Ewan.© Marc Van Hecke

Het Alpecin-Fenix Cycling Team kende een vruchtbaar weekend met podiumplaatsen voor Oscar Riesebeek en Gianni Vermeersch, op één en twee in Dwars door het Hageland, en de derde plaats van Tim Merlier in de Elfstedenronde in Brugge.

Freddy De Geest

De sprintersploegen hebben hun lesje geleerd en dus kreeg de vlucht van de dag geen echt vrijspel. Op 95 km van het einde was het liedje van Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise), Louis Blouwe (Bingoal Pauwels Sauces WB), Kobe Vanoverschelde (Tarteletto-Isorex) en de Brit Reece Wood uitgezongen. Dries De Bondt, ploegmakker van Tim Merlier, roerde verschillende keren de aanvalstrom. De Brit Robert Scott kreeg de Nederlander Taco Van Der Hoorn en Lionel Taminiaux, ook al een ploegmakker van Merlier, met zich mee. “Het was de bedoeling om de koers hard te maken”, vertelde Merlier. “Perfect was ons ploegenspel zeker niet.”

De ploegen van de sprinters hielden alles netjes onder controle. Finaal hadden Iljo Keisse en Pieter Serry, die het pad effenden voor Yves Lampaert en Florian Sénéchal, de lead-out voor de Nederlander, een aandeel in de sprintzege van Fabio Jakobsen. Jasper De Buyst was aan wederoptreden toe bij Lotto Soudal na de viervoudige breuk van het sleutelbeen en een breuk van de heupkom in de Ronde van Turkije. Lotto Soudal moest vol aan de bak toen Ewan werd opgehouden na een val waarin ook de Duitser Pascal Ackermann en de Colombiaan Fernando Gaviria waren betrokken.

In de aanloop naar de spurt manifesteerden Sander De Pestel en Robbe Ghys zich voor Sasha Weemaes, Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck voor Giacomo Nizzolo en Fabio Van Den Bossche voor Tim Merlier.

“Ik geraakte te laat vrij, maar had misschien ook iets vroeger moeten aanzetten”, bleef Merlier met een dubbel gevoel achter. “De wind blies in het nadeel en dan moet men keuzes maken. De ene keer komt het goed uit en nu niet. In de aanloop naar de spurt kon ik rekenen op Fabio Van Den Bossche, maar in de laatste paar hectometers moest ik het zelf uitzoeken. Had ik sneller iets meer ruimte gehad, dan zat er meer in, maar daar ben ik niet veel mee.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs