Australië en Matthew Ryan (ex-Club Brugge) stap dichter bij WK na felbevochten zege tegen Verenigde Arabische Emiraten

 ©  AFP

Australië heeft dinsdag in de Aziatische barrages voor het WK voetbal in Qatar met 1-2 gewonnen van de Verenigde Arabische Emiraten. De ‘Socceroos’ stoten door naar de intercontinentale barrages, de laatste horde richting WK, en treffen daarin maandag Peru.

Bron: Belga

Jackson Irvine (53.) had Australië dinsdag in Qatar op voorsprong gezet, maar Caio maakte snel gelijk. Het was Ajdin Hrustic (72.) die de Aussies uiteindelijk de overwinning schonk.

Nog twee tickets

De wedstrijd van maandag tegen Peru gaat net als die van dinsdag in het Ahmad ben Ali Stadion in Qatar door. De winnaar komt tijdens het WK in groep D terecht met Frankrijk, Denemarken en Tunesië. Op het WK van 2018 troffen Australië en Peru elkaar al. De Zuid-Amerikanen wonnen toen met 0-2 in een poule waar ook toen al Frankrijk en Denemarken deel van uitmaakten.

Volgende dinsdag is er in de intercontinentale barrages ook nog Costa Rica tegen Nieuw-Zeeland. Daarna zijn alle deelnemers van het WK in Qatar, dat op 21 november begint, bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen