Atletiek Flanders Cup   Putbos Memorial Buyse

Asamti Badji geeft visitekaartje af voor 4x400m

Asamti Badji

Asamti Badji © eg

Asamti Badji was de beste Belg op de 400m van de Flanders Cup Putbos Memorial Buyle in Oordegem. Hij versloeg o.m. Jonathan Sacoor. “Met 46.39 evenaar ik mijn record uit 2019. Ik was nooit zo sterk.”

De 27-jarige atleet van Excelsior Brussel realiseerde in het voorseizoen met 47.60 zijn beste opener ooit.

“Ik wist dat ik goed zat. Als ik uitga van mijn huidige trainingen zit een verbetering van mijn besttijd eraan te komen”, verzekert de Brusselse spurter.

“Op de Ifam in Oordegem liep ik in het voorprogramma een 400m in 47.56 en een uur later in het hoofdprogramma een 200m in een scherpe 21.91, als voorbereiding op de Flanders Cup Putbos, waar ik mijn zinnen op had gezet. Ik wil voorts top zijn op het BK in Gentbrugge op 24 en 25 juni.”

“De wind is er vaak een spelbreker, maar ook het vooropgestelde uurrooster is wat vreemd. We lopen de reeksen vrijdagavond om 21 uur en de finale volgt zaterdag al om 16 uur. We krijgen dus minder dan een etmaal recuperatie: dat is weinig.”

Verloren

Het was twee jaar stil rond de pupil van Michel Zimmerman. Badji komt uit een blessure die lang aansleepte.

“2020 en 2021 gingen grotendeels verloren. Ik was mij aan het voorbereiden op een eventuele deelname aan de 4x400m op de Olympische Spelen in Tokio. Die ambitie moest ik opgeven.”

“Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en kan ik weer uitkijken naar een plaatsje bij de Belgian Tornados. Op training brak ik al een paar records. Nooit was ik beter dan nu.”

De trainingsgroep van Zimmerman traint geregeld op de snelle piste van het Koning Boudewijnstadion.

“Door de vele evenementen die er tegenwoordig plaatsvinden en door de geplande renovatie van het stadion wijken we vaak uit naar Vilvoorde, met goedkeuring van beide clubs. Recent kregen we evenwel het bericht van de stad Vilvoorde dat we niet meer welkom zijn. Ons clubbestuur gaat nu onderhandelen om tot een vergelijk te komen.” (eg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs