Futsal  1ste klasse  FP Halle-Gooik - FT Antwerpen 6-3

Feest bij afscheid van De Bres: zesde landstitel voor Halle-Gooik

Halle-Gooik mocht vieren in De Bres na een uniek seizoen zonder één verliespunt in competitie én beker.

Halle-Gooik mocht vieren in De Bres na een uniek seizoen zonder één verliespunt in competitie én beker.© GEERT TRESIGNIE

Antwerpen legde net als in het eerste luik van de finale Halle-Gooik het vuur aan de schenen, maar finaal bleek de regerende landskampioen toch een maatje te groot, wat resulteerde in een zesde landstitel.

Wim Redant

Halle-Gooik moest aan de bak zonder de geschorste sterkhouder Dragan Tomic, maar ook Antwerpen stond niet op volle getalsterkte met Jasper Buyl op het strafbankje. Voor de wedstrijd werd Omar Rahou gehuldigd als topschutter met 43 goals.

Met zijn Châtelet-ploegmaat Valentin Dujacquier werd een andere gewezen speler tweede voor Tomic. Bij de individuele trofeeën werd Luca Cragnaz gelauwerd als coach van het jaar, maar voor de 1.000 enthousiaste kijkers draaide de topper tussen de twee sterkste teams van het land toch vooral om de landstitel.

In de eerste minuut stond De Bres al in lichterlaaie. Durot pareerde een schicht van Grello, maar de Antwerpse goalie was kansloos op de rebound van Keko. Na een afgeweken schot van Adnane maakte Ettalalki gelijk. De Bail devieerde een poging van El Amri tegen de eigen netten, maar Keko reageerde meteen met de Halse gelijkmaker.

Ervaren

Na rust trok het ervaren Halle-Gooik tegen de jonge Antwerpse brigade het laken naar zich toe. Diogo ramde de 3-2 tegen de netten, De Bail sloeg toe nadat Jelovcic na een vloeiende combinatie de bal breed legde en ook Dillien knalde raak. El Assiri schonk de Sinjoren nog even hoop bij 5-3, maar de risico’s met een vliegende keeper werden al snel afgestraft door een heerlijke lob van aanvoerder Grello.

Met Anderlecht Champion schalde de klassieker van wijlen Lange Jojo door de boxen als prelude van een dolle feestnacht. Coach Cragnaz danste bij het slotsignaal wild enthousiast en wuivend naar de juichende fans.

“We legden een perfect parcours af, waarbij we àlle wedstrijden wonnen, de bekermatchen en de play-offs incluis. De finale werd gespeeld aan een hoge intensiteit. Hoed af voor Antwerpen dat voor een waardige repliek zorgde, maar we kroonden ons uiteindelijk tot de verdiende kampioen. Ik ben een gelukkig man en dank de club en de spelers voor het unieke verhaal dat ze dit seizoen schreven.”

De zesde landstitel werd alvast de laatste in De Bres, want Halle-Gooik gaat voortaan verder in paars-witte clubkleuren onder de vlag van RSC Anderlecht Futsal met de Belleheide in Roosdaal als thuishaven.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs