Kim Clijsters in Rosmalen: “Nog een comeback? Nu is het goed geweest”

Voor het eerst sinds ze een definitief punt zette achter haar carrière, ontmoette Kim Clijsters haar fans. Ze was uitgenodigd op het grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen om twee exhibitiewedstrijden te spelen. Maar de regen die zondag door de Benelux trok, was een spelbreker. Clijsters hield het bij een korte clinic met kinderen en sloeg even later een praatje met haar fans.

Bart Lagae

“Of ik nog een comeback overweeg? Nu is het goed geweest”, zei Clijsters met een lachje. “Ik ben verliefd geworden op de sport toen ik vijf jaar was. Ik speel nog altijd heel graag tennis en probeer twee keer in de week een balletje te slaan. Dat hoeft niet altijd in een groot stadion, dat mag ook nog steeds op een klein baantje. Zo lang ik het nog kan, probeer ik het te doen.”

Clijsters zou in Rosmalen een demonstratiewedstrijd tegen Elise Mertens hebben gespeeld. Ook een dubbelspel aan de zijde van Sjeng Schalken tegen de Nederlanders Richard Krajicek en Demi Schuurs stond op het programma. Elise Mertens (WTA 32) begint dinsdag in haar eerste ronde tegen een kwalificatiespeelster. Ook Alison Van Uytvanck, Greet Minnen en Kirsten Flipkens staan op de hoofdtabel. Yanina Wickmayer, recentelijk mama geworden, speelt de kwalificaties.

Bij de mannen heeft David Goffin zich teruggetrokken uit het toernooi. Hij heeft nog te veel last van zijn blessure in Roland Garros. Zizou Bergs probeert door de kwalificaties te geraken.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Kim Clijsters

Video

Keuze van de redactie