Wielrennen junioren GP Luc Bemus in Bonheiden

Van Moer Logistics Cycling Team verdedigt leidersplaats

Jasper Bertels.  ©  MVH

Na de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo is zaterdag de GP Luc Bemus in Bonheiden de tweede wedstrijd van de Beker van België. Yoran Van Gucht (Avia-Rudyco CT) voert het individueel klassement aan, maar is er niet bij in Bonheiden aangezien hij pitewedstrijden rijdt in Duitsland.

Het Van Moer Logistics Cycling Team van voorzitter Erwin Boeye voert het ploegenklassement aan. “We teren nog altijd op de punten die we in het veldrijden en op de piste verzamelden”, zegt Boeye. “Het Avia-Rudyco CT steekt er op de weg bovenuit, maar we zullen onze huid duur verkopen. We missen een echte afwerker, die massaspurten naar zijn hand kan zetten. In principe zou Jasper Bertels dat moeten kunnen. Met Jasper, Rune Jacobs en Lennert Van Lommel, die pas zijn tweede wedstrijd rijdt, hebben we troefkaarten op zak. Dat de strijd in het ploegenklassement zich toespitst tussen Oost-Vlaamse clubs juich ik toe. Het toont de goede werking in onze provincie aan. De leidersplaats vasthouden, wordt moeilijk, maar we gaan ervoor”, besluit Boeye met een positieve en hoopvolle noot. (fdg)

INDIVIDUEEL KLASSEMENT

 1. Yoran Van Gucht 38 punten, 2. Steffen De Schuyteneer 34, 3. Inias Leten 30, 4. Jasper Bertels 26, 5. David Thomas 26, 6. Jochen Smets 24, 7. Yorick Slaets 22, 8. Ugo Deweerd 20, 9. Kobe Vandenabeele 19, 10. Milan Van Den Haute 19.

PLOEGENKLASSEMENT

1. Van Moer Logistics Cycling Team 96 punten, 2. Avia-Rudyco Cycling Team 88, 3. Onder ons Parike 84.

START om 14 uur voor 119 km of 1 ronde van 52,9 km en dan 4 plaatselijke omlopen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs