Louis Meintjes soleert in Ronde van de Apennijnen naar eerste zege sinds 2015

 ©  PRESSE SPORTS

Louis Meintjes heeft de Ronde van  Apennijnen (Ita/1.1) gewonnen. De Zuid-Afrikaan soleerde na 191,7 km in Genoa naar de zege, voor de Eritreeër Natnaël Tesfatsion en de Duitser Georg Zimmermann.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Nadat de vroege vlucht van negen, zonder Belgen, onder impuls van Israël-Premier Tech werd opgeraapt, barstte de finale los op de voorlaatste klim van de dag. Natnaël Tesfatsion, Simon Clarke, Louis Meintjes en Quinten Hermans muisden in de afdaling weg van een uitgedund peloton. 

Op de Madonna della Guardia (6,9 kilometer aan 7,9 procent) konden de vier vooraan niet standhouden, Alessandro Verre en Michel Ries maakten de oversteek. Dit duo reed verder met Meintjes en Tesfatsion weg van de rest. Georg Zimmermann maakte nog de sprong naar voren en op de top van de slotklim telden deze vijf een bonus van zo’n 40 seconden op de andere favorieten. 

Vier van hen wisten nog voorin aan te pikken. In een aantrekkelijke finale was het Meintjes die wegsprong en naar de overwinning soleerde. Het was geleden van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali in 2015 dat de Zuid-Afrikaan nog eens wist te winnen. Hij volgt op de erelijst Ben Hermans op.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen