Vijf arrestaties in onderzoek naar cocaïneuithalingen in Antwerpen

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft donderdagochtend bij zeven huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar internationale drugssmokkel in totaal vijf verdachten opgepakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om transporteurs en havenarbeiders die een rol zouden hebben gespeeld bij uithalingen van partijen cocaïne in de haven.

svzBron: BELGA

Het onderzoek kwam volgens het parket op gang dankzij informatie uit geëncrypteerde berichten van Sky ECC. Er kwamen zes uithalingen van cocaïne aan het licht. In totaal zou het gaan om 2.793 kilo cocaïne.

LEES OOK. Opnieuw grote vertraging in Sky ECC-dossier: “Antwerpse rechtbank stapt mee in de strategie van het parket”(+)

Donderdagochtend is de politie overgegaan tot huiszoekingen in Antwerpen, de Antwerpse districten Berchem en Wilrijk, Brasschaat en Temse. Daarbij werden vijf mannen tussen 30 en 41 jaar opgepakt. “Enkele van hen werkten als transporteurs, maar de organisatie kon ook op de hulp rekenen van havenarbeiders”, aldus het parket. “De onderzoeksrechter zal beslissen over hun aanhouding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen