Motorrijder (33) omgekomen na aanrijding op kruispunt

 

 ©  bfr

Vleteren/Ieper -

De 33-jarige motorrijder Jimmy Guhel uit Ieper, papa van twee kinderen, is zaterdagavond rond 18 uur overleden na een aanrijding op het kruispunt van de Eikhoekstraat en de Koekuitstraat in Vleteren. De motorrijder knalde er tegen de zijkant van een wagen met Franse nummerplaat. Ondanks reanimatiepogingen overleed de Ieperling ter plaatse.

bfr

De motorrijder reed met zijn Honda langs de Eikhoekstraat, de verbindingsweg tussen Vleteren en Poperinge, toen het ter hoogte van de Koekuitstraat in Westvleteren helemaal verkeerd liep.

Uit de zijweg kwam een voertuig met Franse nummerplaat de weg opgereden. De motorrijder en de bestuurder van de personenwagen konden elkaar niet meer ontwijken. De Honda belandde tegen de zijkant van het voertuig.

De motorrijder kwam enkele meter verder zwaar ten val. “Ik hoorde een erg luide klap”, aldus een buurtbewoner die vlak bij het kruispunt woont. Het was onmiddellijk duidelijk dat de motorrijder er slecht aan toe was.

Reanimeren

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en een mugteam, snelden ter plaatse. Ze probeerden de motorrijder nog een halfuur lang te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat: de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Door het ongeval was de Eikhoekstraat lange tijd afgesloten voor het verkeer. Een deskundige van het parket werd opgeroepen om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie