Alcohol in Downing Street alleen nog toegelaten bij formele ontmoetingen

 

Na de illegale feestjes in Downing Street 10, de zetel van de Britse regering, tijdens de coronapandemie, wordt het serveren van alcohol er voortaan aan banden gelegd. De Britse premier Boris Johnson kondigde donderdag nieuwe regels af, zo liet een woordvoerder weten.

Bron: BELGA

Medewerkers van Downing Street 10 zullen alleen nog alcohol mogen nuttigen bij formele ontmoetingen en evenementen, zoals bij bezoeken van leidende internationale politici. “Sociale events” zijn weliswaar nog mogelijk, maar alleen onder de nieuwe regels.

Het langverwachte onderzoeksrapport van de Britse topambtenaar Sue Gray bracht woensdag aan het licht dat het in de ambtswoning van de Britse eerste minister tijdens de coronalockdowns herhaaldelijk tot feestjes kwam, waarbij de alcohol rijkelijk vloeide. Bevoegde functionarissen zetten tot de feestjes aan, maar die werden ook verborgen gehouden.

LEES OOK. “Het is nog veel erger dan we al dachten”: kosten pittige details van feestjes Boris Johnson toch nog de kop?

Volgens de woordvoerder van Johnson stellen de richtlijnen nu duidelijk dat een “overmatig alcoholverbruik of een verbruik dat het beoordelingsvermogen aantast, niet gepast is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Boris Johnson

Video

Keuze van de redactie