Blaarmeersen klaar voor zomerseizoen: aparte zones, parasols en binnenkort ook nieuwe glijbaan van 600.000 euro

 

 ©  DVH

Gent -

Het zomerseizoen op de Blaarmeersen is sinds woensdag officieel gestart. Na de problemen van de voorbije weken wil de Stad Gent inzetten op een sfeervolle en veilige plek voor de bezoekers.

Simon Dekaezemaker

Aan de ingang van de strand- en zwemzone van de Blaarmeersen staat een kleurrijke boog en er weerklinkt muziek uit een box. Daar moet je eerst uw identiteitskaart laten scannen. Gentenaars en kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis naarbinnen. Voor anderen kost een dagticket 4 euro.

Het domein werd door stad Gent in het nieuw gezet. Er is een zone voor zonnekloppers met enkele parasols, een speelzone om te frisbeeën en voetballen. Voor de allerkleinsten is er een kinderzone en ook de rokers hebben een aparte plaats. Op het domein kan je ook gratis zonnecrème krijgen.

Wie de strand- en zwemzone binnen wil, moet eerst zijn identiteitskaart scannen 

Wie de strand- en zwemzone binnen wil, moet eerst zijn identiteitskaart scannen ©  David Van Hecke

Nieuwe glijbaan van 600.000 euro

Doorheen de legislatuur wil de Stad in totaal zo’n 8 miljoen euro investeren in de Blaarmeersen. De cafetaria en de grote speeltuin worden nog vernieuwd. Deze zomer volgt op het strand de bouw van een speciale glijbaan voor kinderen tussen 6 en 9 jaar. Kostprijs: 600.000 euro.

Op het domein zullen naast de redders ook sfeerbeheerders alles in goede banen proberen leiden. “De Blaarmeersen moet een sfeervolle en veilige plek zijn”, zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD). “We willen een duidelijk signaal geven, dat we afwillen van dat negatief sfeertje over het domein.”

LEES OOK. Zwemverbod op de Blaarmeersen moet flexibeler: “We laten het onderzoeken”

LEES OOK. Politie begeleidt ‘risicoritten’ van en naar Gentse Blaarmeersen

 

 ©  David Van Hecke

 

 ©  David Van Hecke

Op het strand moet ook een nieuwe glijbaan komen voor kinderen tussen 6 en 9 jaar

Op het strand moet ook een nieuwe glijbaan komen voor kinderen tussen 6 en 9 jaar ©  David Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio