Wegpiraat scheurt tegen 150 per uur rond Watersportbaan: “Politieacties zijn noodzakelijk”

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Zit het warmere weer er voor iets tussen? Feit is dat bij sommige automobilisten de hersenpan onlangs duidelijk begon over te koken. Bij verschillende controles afgelopen weekend stelde de politie snelheden vast die op een racebaan thuishoren.

Sander Luyten

Rond de Watersportbaan mogen automobilisten 50 kilometer per uur rijden. Logisch: overal lopers, fietsers, wandelaars en kinderen. Toch zijn er nog steeds mafketels die denken dat de verkeersregels niet van toepassing zijn op hun bolide. Bij recente controles op de Zuiderlaan en de Noorderlaan stelde de politie snelheden van vast van 112 en zelfs 147 kilometer per uur.

“In totaal werden afgelopen weekend rond de Watersportbaan 227 wagens gecontroleerd. 47 automobilisten reden te snel en zeker vier bestuurders komen in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs”, laat de politie woensdag weten. “Een eenduidige verklaring voor het wangedrag is er niet. Het gaat om individuele gevallen. Wie iets ziet, noteert het best de nummerplaat en belt meteen de 101.”

Wegpiraat

Ook op de John F. Kennedylaan, waar je 90 kilometer per uur mag rijden, duwden sommige automobilisten véél te hard op het gaspedaal. Hoogst gemeten snelheid: 160 kilometer per uur. Samen met vijf andere automobilisten mag die wegpiraat zich opmaken voor een zware geldboete en bijhorend rijverbod.

Na verschillende klachten werd ook een snelheidscontrole uitgevoerd op de Meulesteedsesteenweg, een zone 30. Daar werden zondag 32 bestuurders gecontroleerd. De hoogste snelheid die werd gemeten, was 59 kilometer per uur.

“Deze resultaten tonen aan dat in onze stad nog te vaak te snel gereden wordt en dat dergelijke acties strikt noodzakelijk zijn. We blijven daarom sterk inzetten op de verkeersveiligheid en zullen ook de komende weken en maanden snelheidscontroles houden”, zegt de politie.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio