Veilinghuis in Hoevenen brengt juwelen ter waarde van 1,5 miljoen euro onder de hamer: “Kans op de zaak van je leven”

© atv

Het veilinghuis HammerTime uit Hoevenen start op 31 mei met het veilen van een reeks juwelen met een geschatte waarde van zowat 1,5 miljoen euro. Het gaat om de inhoud van een juwelierszaak uit Brasschaat die eind vorig jaar failliet werd verklaard.

debnBron: BELGA

Na het faillissement van “Elle it’s You” bleek volgens HammerTime dat de winkel al maanden leegstond en er niets meer te gelde zou kunnen worden gemaakt. De curator stootte via een contactpersoon, die hij terugvond, echter op een ander pand in Brasschaat, dat hermetisch afgesloten was.

“In aanwezigheid van een slotenmaker, gerechtsdeurwaarder en de politie kon uiteindelijk het zwaar metalen hek en beveiligd pand worden geopend”, klinkt het. “Wat ze daar aantroffen, tart alle verbeelding: een piekfijn ingerichte juwelierszaak met een ongeziene voorraad aan juwelen.”

(Lees verder onder de foto)

Onder meer deze ring in 9 karaat wordt geveild en start aan 3.566 euro. Normaal heeft deze een winkelwaarde van 28.500 euro. ©  HammerTime

In de kluizen en displays lagen meer dan vijfhonderd juwelen die alles samen zowat 1,5 miljoen euro waard zouden zijn. Het gaat om onder meer “een massa” ringen, oorbellen, kettingen en armbanden van het Italiaanse merk Moraglione. Een door de curator aangestelde expert heeft de echtheid ervan bevestigd.

Dinsdag 31 mei start het veilen van de juwelen. Een eerste veiling bevat alle juwelen die een winkelwaarde hebben die boven de 20.000 euro ligt, een tweede de juwelen tussen 2.500 en 20.000 euro en een derde de juwelen van minder dan 2.500 euro. Tot slot wordt ook nog de inrichting van de juwelierszaak geveild.

(Lees verder onder de foto)

Dit paar oorbellen kost normaal zo’n 9.000 euro. Nu kan je bieden vanaf 1.160 euro. ©  HammerTime

HammerTime wijst erop dat het bieden zal starten aan een achtste van de winkelprijs van de juwelen. “Het is dan ook de uitgelezen kans om de zaak van je leven te doen voor de aankoop van juwelen in een prijsklasse die normaal gezien voor de happy few is”, klinkt het nog.

Wie graag een kijkje neemt naar de beschikbare juwelen, kan dat doen op de website van HammerTime.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus