Duo drugsdealers slaat met motorfiets op de vlucht en rijdt zich vast in doodlopende straat

Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Wilrijk, Antwerpen -

De Antwerpse politie merkte zaterdag twee verdachte jongeren met een motorfiets op in de August Van Daelstraat in Wilrijk. Toen de politie wilde overgaan tot controle, sloeg het duo op de vlucht.

nelo

Zaterdagavond reed een motorfiets door een woonwijk in Wilrijk. De passagier stapte af en ging kort een woning aan de August Van Daelstraat binnen. Wat verderop werden de twee op de motor gecontroleerd.

“Eerst wilde de bestuurder zich nog aan de controle onttrekken en sloeg op de vlucht”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Na een korte vlucht reed het duo zich vast in een doodlopende straat. De passagier had net twee gram cocaïne geleverd bij een klant.”

Bij latere huiszoekingen vond het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid 50 gram cocaïne en verpakkingsmateriaal. De twee van 18 en 20 jaar zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Drugsdeal in het park

Eerder op de dag heeft WOT Centrum een 28-jarige drugsdealer gearresteerd aan de Harmoniestraat in Antwerpen. De man had net drugs verkocht aan iemand die hij in het park had ontmoet. Ze hadden zich wat afgezonderd en werden na de deal gecontroleerd.

“De koper gaf aan het wijkondersteuningsteam toe dat hij net voor 50 euro cannabis had gekocht. Bij de verkoper thuis volgde een huiszoeking waar nog meer drugs, verpakkingsmateriaal en een weegschaal gevonden is”, zegt Bruyns. De verdachte komt voor de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio