West Ham-verdediger Zouma pleit schuldig aan mishandeling kat

 

 ©  AFP

West Ham-verdediger Kurt Zouma heeft schuldig gepleit in zijn proces in de Barkingside Magistrates Court in Londen. De Franse international verscheen voor de rechter nadat hij wegens dierenmishandeling werd aangeklaagd door de Britse dierenbeschermingsdienst Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

Michael Van DammeBron: BELGA

De Fransman kwam begin februari in het oog van de storm terecht, nadat een video was uitgelekt waarin hij zijn eigen kat mishandelt. Op de beelden was te zien hoe Zouma zijn kat achtervolgt, een trap geeft, een schoen toegooit en ook nog een slag op de snuit geeft terwijl het dier zich in de armen van een kind bevindt.

Het hele gebeuren speelt zich af met gelach in de achtergrond en lachende emoji’s die ingebed zijn op de beelden. Volgens de krant The Sun zou Zouma furieus geweest zijn nadat de kat per ongeluk een vaas had omgestoten.

Ook zijn jongere broer Yoan, die voetbalt voor Dagenham, moest voor de rechtbank in het oosten van Londen verschijnen. Hij zou de beelden in kwestie gemaakt hebben en erkende dat hij zijn oudere broer heeft aangemoedigd om “een strafbaar feit” te plegen.

West Ham legde Kurt Zouma eerder met een monsterboete van 300.000 euro de zwaarst mogelijke sanctie op. Sportkledinggigant Adidas verbrak zelfs het sponsorcontract met de verdediger. (belga)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie