Herentalse hockeymeiden halen titel binnen

Trainer/coach Frederick met zijn U10-meiden van de Herentalse hockeyclub Artemis. De meisjes zijn kampioen in hun divisie. 

Trainer/coach Frederick met zijn U10-meiden van de Herentalse hockeyclub Artemis. De meisjes zijn kampioen in hun divisie. © HC Artemis 

Herentals

De Herentalse hockeyclub HC Artemis telt opnieuw een kampioenenploeg. Ditmaal tekenen de meisjes van de U10 voor de eerste plaats in hun divisie.

Na drie kampioenenploegen uit de eerste seizoenshelft levert de club voor de tweede helft alweer een verse kampioen in de jeugdreeksen af. “Het resultaat van een jongerenbeleidsplan waarin we inzetten op de uitbouw van een kwaliteitsvolle ondersteuning van jeugdploegen binnen onze club”, zegt een trotse clubvoorzitter Els Van den Bossche.

 

 ©  Sylvia Tops

Het sportief succes van de U10 Girls is daarvan een logisch vervolg. De meisjes bleken de overwinningen aan elkaar te rijgen, met als topper een knallende 0-14 overwinning in een van de wedstrijden. “Een dikke proficiat voor onze meisjes en hun trainer, coach en manager. Ze hebben er hard voor gewerkt en mogen terecht fier zijn op hun titel”, zegt Van den Bossche.

De Herentalse club verwelkomt voortdurend nieuwe leden, het gaat om recreatieve en competitieve spelers die de club versterken. Het bestuur van HC Artemis doet er alles aan om de jonge club nog verder te professionaliseren. Zo ziet het ernaar uit dat er in de nabije toekomst wordt gewerkt met externe professionele hockeytrainers.

Wie zelf eens wil proberen of hockey iets voor hem/haar is, houdt best de website www.hcartemis.be in de gaten. De club organiseert geregeld proeflessen op afspraak. Voor de meisjes is er bovendien de United Girl Power op zondag 28 mei. Inschrijven kan nog via dezelfde website.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio