Pas veroordeelde kinderverkrachter zit op Ibiza in plaats van in de gevangenis

 

Een klap in het gezicht van zijn slachtoffer. En eigenlijk lacht hij ook met politie en gerecht. Want een paar dagen na zijn veroordeling voor verkrachting van een minderjarige, postte Rony V. een bericht op Facebook. Met groeten vanuit Ibiza. Daar is hij naartoe gevlucht om niet naar de cel te moeten.

tg ,

Vrijdag werd Rony V. door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot 6 jaar cel voor verkrachting van een minderjarige meisje. Eerder sprak de correctionele rechtbank hem vrij voor die feiten.

Het is alleszins niet de eerste keer dat hij voor gelijkaardige feiten moest verschijnen. Ook in het verleden werd hij al aangeklaagd voor misbruik en het bezit van kinderporno.

Het openbaar ministerie vroeg zijn onmiddellijke aanhouding vrijdag. Maar V., die niet zelf in de rechtbank aanwezig was, werd nergens aangetroffen. De politie passeerde dit weekend nog eens langs zijn woning, maar zonder succes. Hij zat bij een vriendin in Nederland, zo blijkt nu. En van daar nam hij de eerste vlucht richting Ibiza.

“Lekker warm hier”, zo postte hij op zijn intussen afgesloten Facebookpagina.

Op VTM Nieuws, dat hem kon spreken, zegt hij dat hij niet gevlucht is. Hij wil naar Cassatie tegen zijn veroordeling en zegt dat hij zijn beroep daar beter kan voorbereiden dan in de gevangenis.

De man staat intussen nationaal en internationaal geseind. Als hij in Ibiza het vliegtuig zou willen nemen, zal hij opgepakt worden op de luchthaven met het oog op uitlevering aan ons land.

LEES OOK. Man krijgt zes jaar cel nadat hij eerst was vrijgesproken voor misbruik van 12-jarige stiefdochter: “Hij was enkel uit op de bevrediging van zijn eigen lusten” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie