Floorball   1ste Nationale (V)

Chloë De Coninck (Strijtem):  “Die tiende titel bleek de moeilijkste”

De Okegemse international Chloë De Coninck bouwde zondag een uitbundig feestje in Tielt, waar ze met Strijtem een tiende landstitel op rij veroverde.

“Onze tiende titel bleek ook de moeilijkste. Emily Schampheleer bracht ons op voorsprong, maar nadien slikten we twee tegengoals. Ik bracht Strijtem langszij en Paulien Stevens zette ons op weg naar de zege, maar Tielt kwam opnieuw langszij.”

“Fien Rooseleer zorgde voor de winnende treffer en een dol feestje. Een bus vol supporters vergezelde ons naar Tielt, waar de aanhang van de thuisploeg uiteraard in de meerderheid was. Het werd een superspannende finale, eentje om nooit te vergeten.”

Na negen titels en twee coronajaren volgde een tiende oppergaai, maar Chloë De Coninck beseft dat Strijtem niet langer alleenheerser is. “Noem deze finale gerust een wake-upcall. De kloof met de concurrentie wordt steeds kleiner. In de competitie bleven we tegen Tielt al eens steken op een gelijkspel.”

“We waren dus gewaarschuwd en ook in de finale legde Tielt ons het vuur aan de schenen, gesteund door een vurige thuisaanhang. Na wat vakantie werken we naar een elfde landstitel toe. We beschikken daarbij over een goede jeugdwerking met ploegen in alle jeugdcategorieën.”

“De meisjes mogen vanaf hun dertiende al proeven van de eerste ploeg. Ons team werd intussen fel verjongd en is zeker voldoende gewapend voor de toekomst. We tellen inmiddels zeven internationals die België na Nieuwjaar vertegenwoordigen in een WK-kwalificatiepoule.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio