Rozetruidrager Richard Carapaz gaat met vertrouwen slotweek tegemoet in de Giro: “Ik kom op mijn terrein”

 ©  REUTERS

Richard Carapaz leidt in de Giro momenteel met een voorsprong van zeven seconden op Jai Hindley. Joao Almeida volgt op een halve minuut.

Bron: BELGA

In de derde week wacht het zwaarste luik van deze Giro. Met zes tegenstanders binnen de twee minuten kan er nog veel gebeuren in het klassement. Dat weet ook de winnaar van 2019.

“Het wordt een bijzonder lastige laatste week, met nog heel veel bergetappes”, stelde hij. “De opgestapelde vermoeidheid zal zich ongetwijfeld laten voelen. Anderzijds: ik voel me nog heel goed en ik start met vertrouwen. Ik kom op ‘mijn terrein’, ik houd van de bergen en ik leid in het klassement. Ik heb ook echt gefocust op die derde week, hier wou ik op mijn best zijn. Ik draag nu het roze. Het is gemakkelijker om te verdedigen dan aan te vallen. De verschillen zijn nog niet groot, maar ze zijn er wel. Ik kijk het met vertrouwen tegemoet, mijn team is sterk en we gaan er alles aan doen om die trui te verdedigen.”

Daags na de rustdag wacht dinsdag al meteen een zware etappe met de rit van Salo naar Aprica, over 202 km en met onderweg zo’n 5300 hoogtemeters. Het peloton trekt onder meer over de Mortirolo (12,7 km aan 7,7%). De aankomst na een afdaling van zo’n 6 km ligt voorbij de Santa Cristina, 12,7 km aan 8,1%.

“We moeten meteen aan de slag”, lachte de Ecuadoriaan. “Het is een rit met heel veel hoogtemeters en het weer kondigt zich niet al te best aan. Nu goed, daar kan je niets aan veranderen. De voorbije dagen was het warm, morgen zou het misschien regenen. Ik ben er niet mee bezig. Het wordt zaak om de focus te houden, die trui te verdedigen en de verliezen te minimaliseren.” Carapaz werd zaterdag stevig aangevallen door Bora-hansgrohe. “Ik kijk niet alleen naar hen. Je hebt ook nog UAE met Almeida, er is Mikel Landa,... Ik verwacht me aan stevige tegenstand. Hoe ik me voel in vergelijking met 2019 (toen hij de Giro won)? Ik voel me beter dan in 2019, ik rijd nu ook bij een sterker team, die factoren geven me vertrouwen voor wat nog komt.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen