Goudhaantje Kristian Arnstad verlengt contract bij Anderlecht: “Dit is waar ik nu thuis ben”

 

 ©  BELGA

Anderlecht heeft zijn verbintenis met Kristian Arnstad verlengd. De 18-jarige Noorse middenvelder ondertekent een nieuw contract tot 2025. Dat heeft paars-wit maandag gemeld.

Vincent Van Genechten

Anderlecht plukte Arnstad in 2019 weg in Noorwegen, om zich op Neerpede verder te ontwikkelen. Het talent mocht intussen al van het echte werk bij de hoofdmacht proeven en kreeg al de nodige complimenten van trainer Vincent Kompany. Dit seizoen kwam hij tot zes wedstrijden bij de Brusselaars, waarvan vijf afgelopen maand in de Champions’ play-offs.

“Ik kwam hier op jonge leeftijd in een nieuwe stad terecht”, vertelt Kristian op de clubwebsite. “Nieuwe club, nieuwe omgeving, nieuwe vrienden: dat was niet altijd gemakkelijk. Maar ik ben van deze club en van onze kleuren gaan houden. Dit is waar ik nu thuis ben. En ik kijk uit naar de toekomst.”

“De manier waarop Kristian op zo’n jonge leeftijd de overstap vanuit Noorwegen heeft gemaakt, geeft blijk van een enorme maturiteit. Dat zie je ook op het veld”, aldus CEO Peter Verbeke. “Hij koppelt agressiviteit en grinta aan spelintelligentie en technisch vermogen, wat een zeldzame combinatie is. Kristian heeft een erg groot potentieel en hij begrijpt ook dat deze club de perfecte plek is om dat potentieel te realiseren.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over RSC Anderlecht

Video

Keuze van de redactie