België heeft er driesterrenrestaurant bij: “Zelf verrast, maar jammer dat Comme chez soi een ster verliest”

 © Chris Snick

Ons land heeft er met Boury een derde driesterrenrestaurant bij. Dat bleek op de uitreiking van de Michelinsterren voor België en Luxemburg. Zilte in Antwerpen en het Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme chez soi een ster verliest”, zegt Boury.

lto, mdm, jvh, csn

Het moment suprême van Tim Boury uit Roeselare leek de organisatie zelf te verrassen, want de groepsfoto met de andere driesterrenrestaurants Hof van Cleve en Zilte was net gemaakt toen de chef nog het podium op werd geroepen. De strak geregisseerde show in het Koninklijk Theater in Bergen kende dus ook een verrassing.

“De voorbije dagen draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Maar we wisten van niets. Ik ben echt verrast, ik vat het nog niet”, reageert Boury na de aankondiging van zijn derde ster. “Ik vind het wel zeer jammer dat Comme chez soi een ster verliest. Dat heb ik mijn eerste stage gelopen en heb ik zeer veel geleerd”, aldus de kersverse driesterrenchef.

Tim Boury en zijn echtgenote, die mee in de zaak zit. 

Tim Boury en zijn echtgenote, die mee in de zaak zit. ©  Frank Bahnmuller

Viki Geunes van Zilte in Antwerpen en Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem behielden hun drie sterren. Peter Goossens blijft zo koning van de Belgische gastronomie: het is de achttiende keer dat hij zijn drie sterren kan behouden. Bovendien stonden heel wat chefs die vandaag het podium op mochten ooit in zijn keuken. “Dat is het mooie aan mentor zijn, dat je de toekomst kan verzekeren”, aldus Goossens.

Viki Geunes.  

Viki Geunes.  ©  Frank Bahnmuller

Peter Goossens. 

Peter Goossens. ©  Frank Bahnmuller

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Michelin

Video

Keuze van de redactie