ROLAND GARROS. Alexander Zverev staat zonder setverlies in tweede ronde, ook tienersensatie Carlos Alcaraz wint vlot

 ©  ISOPIX

Alexander Zverev (ATP 3) heeft zich zondag probleemloos gekwalificeerd voor de tweede ronde van Roland Garros. Het Duitse derde reekshoofd versloeg de Oostenrijkse qualifier Sebastian Ofner (ATP 218) met 6-2, 6-4 en 6-4.

Raf HermansBron: BELGA

In zijn volgende wedstrijd neemt de olympische kampioen van Tokio het op tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP 66) of de Argentijn Sebastian Baez (ATP 38).

De 25-jarige Zverev neemt voor de zevende keer deel aan Roland Garros. Vorig jaar haalde hij op het Franse gravel de halve finales, waar de Griek Stefanos Tsitsipas te sterk was.

Vlotte zege Alcaraz

Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP 6) heeft zich zondagavond geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Hij ging met 6-4, 6-2 en 6-0 voorbij de Argentijnse ‘lucky loser’ Juan Ignacio Londero (ATP 141).

Zijn volgende tegenstander wordt landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP 42). Die wipte de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 85) in vier sets.

 ©  REUTERS

De pas 19-jarige Alcaraz is het zesde reekshoofd in Parijs en geldt als een van dé favorieten voor de titel. Hij won dit seizoen al vier toernooien waarvan drie op gravel. De jonge landgenoot van Rafael Nadal, dertienvoudig kampioen op Roland Garros, trok naar Parijs met opeenvolgende titels in Barcelona en Madrid op zak.

Vorig jaar strandde Alcaraz bij zijn debuut op Roland Garros in de derde ronde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer