Stan Naudts (Kortrijk Spurs): “Dinsdag eerst winnen, dan pas dromen”

Stan Naudts in duel met Nissem Gasana.  

Stan Naudts in duel met Nissem Gasana.  ©  VDB

De mannen van House Of Talents Kortrijk Spurs slaagden er zondag niet in om LDP Donza uit te schakelen in de play-offs in Top Division 1. Na de 87-79-overwinning vrijdag werd het 86-74. Dinsdag volgt een beslissende derde wedstrijd.

“Helaas ging het op vele vlakken mis”, blikt Stan Naudts terug. “Defensief waren niet bij de les en lieten we Donza te veel scoren. Daarnaast lukte het ons ook niet om aan de andere kant van het veld de thuisploeg offensief te overklassen. We vonden nooit de goede aanvallende opties in ons spel, vooral door de verdienste van de tegenstander. Ze staken hoge defensieve druk en roteerden aan een hoog tempo. Bijgevolg gingen de kopjes bij ons al snel naar beneden en we zijn er niet meer in geslaagd om een vuist te maken. LDP was gebrand op een belle en is in zijn missie geslaagd.”

Kortrijk, de titelfavoriet dit seizoen, moet dinsdag in eigen huis een overwinning halen om de finale tegen Lier te kunnen spelen. “Het feit dat de nummer acht van de reguliere competitie zijn finaleticket al op zak heeft, toont nog maar eens aan hoe sterk alle ploegen in deze reeks aan elkaar gewaagd zijn. Daarom wisten we ook dat de wedstrijd in De Pinte geen evidentie zou worden”, gaat Naudts verder. “Hoogstwaarschijnlijk zal iedereen zeggen dat de druk nu bij ons ligt, maar vanuit de spelersgroep voelen we die druk niet. We spelen thuis en zullen dus vol vertrouwen aantreden op dinsdag. De tegenstander zal uiteraard nog op het vertrouwen van zondag teren en minstens even gebrand zijn op die finaleplaats. Het zou uiteraard mooi zijn om in mijn laatste seizoen als speler de titel te pakken, maar voorlopig bergen we de titeldromen nog even op en focussen we ons op het winnen van de wedstrijd die komt”, klinkt het. (hdw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio